• Post category:Laos
 • Post last modified:febrer 26, 2022

Laos és un dels paísos del sud-est asiàtic més contaminat pels motxillers, però tot i així, encara pots fer un itinerari autèntic per Laos.

T’expliquem el que ens va costar suor descobrir.

Quin itinerari per Laos podem fer sense caure en els paranys per a turistes? És possible viatjar motxiller per lliure o hem de fer les rutes preparades per turistes?

itineari per Laos

Si et sembla que la Lonely Planet t’ho posa molt fàcil però el teu pressupost no pot aguantar el seu ritme, nosaltres t’expliquem com gastar menys de 10 U$D per dia i t’ho demostrem amb el nostre pressupost motxiller.

Tot el que necessites pel teu itinerari per Laos

Idioma

​L’idioma oficial de Laos és el laos o laosià, el problema és que utilitzen un abecedari diferent del nostre per tant, quan entrem en aquest país ens convertim en nens de 2 anys, no podem ni parlar, ni llegir ni escriure.

ruta per laos viatge motxiller

A poc a poc, aprens les quatre paraules bàsiques per sobreviure turísticament però els gestos seran claus per fer-nos entendre entre els locals.

Sigui com sigui podràs fer l’itinerari per Laos que més t’agradi sense preocupar-te per l’idioma. Per exemple, a nosaltres ens van convidar a sopar en una fàbrica on ningú parlava anglès.

Requisits d’entrada a Laos

Tant els catalans com els argentins necessitem visa per entrar al país. Uns paguem 35U$D i els altres 30. La visa es pot tramitar a la frontera i només necessitareu un foto de carnet i pagar. Millor en dòlars i just perquè el canvi que apliquen no és molt favorable.

Punts d’entrada a Laos

Nosaltres vam entrar al país per Tailandia, pel pont de l’amistat, i en vam sortir direcció a Cambodja, amb un truc que ens va permetre estalviar la meitat del que costa el viatge turístic.

Vols saber com anar de Laos a Cambodja pagant la meitat?

El tipus i el cost de la visa és el mateix, ja entris per terra com per aire.

Hauries de saber pel teu itinerari per Laos: A Laos també es pot acampar pel carrer i fins i tot en temples budistes.

Assegurança de viatges

Per entrar a Laos no és obligatori fer-ho amb cap tipus d’assegurança de viatge. Nosaltres, per exemple, no en portàvem, però la majoria de viatgers són una mica més concients que nosaltres i en portàven una.

Fuet i Mate tenim una col·laboració amb IATI Seguros on tu tens un 5% de descompte en l’assegurança que decideixis contractar i nosaltres ens emportem una comissió.

Iati seguros

Realment fa falta? Doncs com sempre, depen. Nosaltres no en portàvem i no ens va fer falta, però que hagués passat si haguéssim tingut algun problema? Millor anar protegit, amb aquestes coses…

Moneda

La moneda és el kip, que a l’octubre del 2017 estava 1 U$D a 8300 kips. Es pot canviar tant a les cases de canvi com als bancs.

divisa moneda Laos

Els preus de Laos són molt accessibles al pressupost motxiller, però com sempre diem, evita aquells llocs pensats per guiris-motxillers. Aquest tipus de viatger és el que no és sostenible, no el que viatja amb pressupost baix.

Electricitat i aigua

L’electricitat i els voltatges van com a casa tot i que a vegades els endolls són lleugerament diferent i va millor tenir un adaptador. L’aigua de l’aixeta no és potable. Una botella gran costa 5.000Kips. Només vam trobar en un supermercat de Luang Namtha una a 4.000Kips.

Com moure’t per Laos

Per moure’t pel país s’ha de fer amb autocar, tot i que fins ara, és el país més difícil que hem estat, motxillerament parlant.

El nostre itinerari per Laos es va veure una mica afectat per la dificultat de fer autoestop però això no ens va impedir de viatjar de manera poc convencional.

transport a Laos

Generalment, cada ciutat té dues estacions d’autocars, la del nord i la del sud, segons on estigui ubicat el teu pròxim destí i en relació al punt de partida. El pitjor és que les estacions estan a uns 4 km del centre, si no més.

Per fer dit a Laos, necessites molta paciència.

Laos també ha sigut el país on ens ha costat més fer dit, tant que la majoria de vegades ens ha vençut i hem acabat parant l’autocar de torn i pagant el bitllet. Però en alguna ocasió hem tingut sort i en un dels dits que vam fer, va ser on ens van donar la idea de demanar permís als temples budistes per acampar, tot un descobriment!. Això ens va permetre canviar la dinàmica del viatge i millorar la nostra ruta per Laos.

Les comoditats pel vostre itinerari per Laos

Els banys públics es paguen, fins i tot a les estacions d’autocars i com que aquí no hi ha cadenes de restaurants ràpids, l’única opció que queda, si no vols pagar els 2.000Kips, és adobar la terra.

Trobar internet pel carrer és difícil, algunes oficines d’Informació i Turisme, com la de Vientiane en tenen, però com que no hi cadenes de restaurants de menjar ràpid, la cosa es complica.

Els restaurants per turistes tots n’ofereixen i als allotjaments també, així que és qüestió de mirar una mica si tenen la contrasenya a la vista o directament preguntar.

Gastronomia de Laos

El menjar més barat ronda els 10.000 i 15.000Kips.

guia completa per Laos

Els 15.000Kips és el preu establert a tot el país per la sopa de noodles. Aquesta és força gran i ve acompanyada d’un plat amb fulles verdes, mongetes crues i menta. Nosaltres acostumàvem a compartir-lo.

Què menjar a Laos

A la majoria de restaurants locals et donen l’aigua, amb gel, o una gerra amb té. Com ve essent habitual a Àsia, mengen amb la cullera “asiàtica” i els palets els noodles o amb forquilla, els plats amb arròs.

Allotjament (o no) a Laos

Us creieu si us diem que no vam dormir cap nit en un llit pagant? En 14 dies al país, només vam pagar una vegada i va ser per posar la tenda de campanya en un patí d’una Guest House. 3,6U$D dolars entre dues persones, per un lloc on Booking diu que no té res més econòmic dels 10U$D.

La rsta de nits vam dormir a les estacions d’autocars, acampant pel carrer o fins i tot en temples budistes.

Aquest i altres són els secrets que us volem compartir per què pogueu fer un bon pressupost motxiller per Laos i millorar el vostre itinerari per Laos.

Més informació pel teu itinerari per Laos

La veritat és que els atractius turístics de Laos te’ls trobes sobre la marxa, bàsicament temples i natura. A més a més, si et descarregues el maps.me, també tindràs una guia molt completa.

El nostre itinerari per Laos

La ruta que recomanem, en funció del que vam fer, és la que vam fer, però saltant-nos Luang Namtha, a no ser que es tingui ganes de pagar l’entrada al parc natural i estar un dia o més a Champasak i també a les 4.000 illes en plan relax, però tampoc és un lloc per tirar cohets. Si mai tornem a Laos, serà amb bici i per desvisar-nos de la carretera principal.

itinerari per Laos

La nostra ruta per Laos ba ser de 14 dies de tursime i 7 dies de descans a Luang Prabang.

Les Despeses del nostre itinerari per Laos

Huay Xai: 1 nit

 • Dormir: acampar a l’estació d’autobusos
 • Autocar fins a Luang Namtha: 60.000 Kips. Fracàs total l’intent de fer dit.

Luang Namtha: 2 nits, un dia.

 • Dormir: 15.000 kips per posar a la tenda de campanya al jardí d’una Guesthouse. De l’estació d’autocars fins a la zona turística hi vam arribar fent dit, si no, hi ha taxis.
 • Llogar una bici: 10.000 Kips
 • Menjar als mercats: 1.000 kips per cada 100gr d’sticky rice més 5.000 kips els acompanyaments.
 • Autocar fins a Luang Prabang: 100.000 kips

Luang Prabang: 7 dies (ideal: 1 dia i una nit si no fas els voltants)

 • Dormir: una nit acampar al jardí d’una casa gratis i les altres treballar unes hores a canvi de menjar i dormir.
 • Menjar: entrepans per 10.000 Kips o menjar fora de la zona turística també per 10.000 Kips.
 • Anar fins a Vang Vieng: dit amb molta sort.

Vang Vieng: 1 nit (ideal: no ho recomanem, a no ser que vulguis recórrer els voltants)

 • Dormir: acampar gratis davant del Mekong.
 • Menjar: 15.000 Kips el plat de noodles o 1.000 Kips cada 100 gr d’sticky rice i 5.000 Kips l’acompanyament al mercat del matí.
 • Anar a Vientiane: 40.000 kips l’autobús local. Aquesta vegada el guiri surt millor, costa només 35.000 Kips. Aquí vam fracassar fent dit.

Vientiane: unes hores (ideal: unes hores està bé però si pots passa un dia)

 • Dormir: acampar a l’estació del sud.
 • Autobús urbà de l’estació del nord al centre: 5.000 Kips.
 • Autobús urbà del centre a l’estació del sud: 3.000 Kips.
 • Menjar: plat de sopa de noodles per 15.000 Kips i super entrepans per 5.000 Kips (a l’estació del centre).
 • Anar a Thak Het: fent dit des de l’estació del sud.

Thak Het: 1 nit (ideal: si no fas The Loop, no hi cal parar)

 • Dormir: acampar a un temple gratis.
 • Menjar: plat de sopa de noodles 15.000 Kips.
 • Autocar a Pakse: 60.000Kips.

Pakse: 2 nits, 1 dia (ideal: depèn dels dies que vols per recorre els voltants)

 • Dormir: acampar a l’estació del nord una nit i l’altra al pati d’unes oficines (amb cervesa amb gel incorporada).
 • Menjar: 10.000 Kips l’entrepà i 15.000 Kips el plat de sopa de noodles.
 • Llogar moto: 50.000 Kips
 • Emplenar el dipòsit de la moto: 30.000 Kips

Champasak: 1 nit (ideal: un dia sencer i dues nits)

 • Dormir: acampar gratis davant del Meking.
 • Menjar: 15.000 Kips sopa de noodles.
 • Llogar bici: 10.000 Kips.
 • Entrada al temple Vat Phou: 50.000 Kips
 • Anar a Dot Det: 70.000 Kips + 15.000 per travessar el Mekong.

Dot Det: 1 dia i una nit (Ideal: per visitar no cal més temps però és un bon lloc per descansar)

despeses i pressupost motxiller laos

Ajuda’ns a mantenir aquesta informació actualitzada i si has estat en algun allotjament, explica’ns la teva experiència, deixa un comentari i comparteix els teus secrets de viatger.

Si tens algun dubte o alguna aportació per fer, esciure un comentari, estarem encantats del llegir-lo.

Deixa un comentari