• Post category:Laos
 • Post last modified:setembre 11, 2020

Visitar o no visitar Vang Vieng? Aquesta és la qüestió que et faràs per preparar el teu itinerari per Laos. La nostra resposta és: depén de l’estil de viatge que estiguis fent.

Si fas un viatge Lonely-Planet llegiràs frases com “poble que enganxa a qualsevol motxiller”, “lloc imperdible” i altres delicies marquetineres però en realitat, el que t’hi trobaràs són hostels duts per europeus on només importa la festa i la cervesa, sigui l’hora que sigui del dia. De veritat, això és l’autèntic Laos? Quan has viatjat una mica pel sud-est asiàtic, et trobaràs de tant en quant amb pobles trampa, com aquest.

Per sort, sigui com sigui, sempre pots mantenir el teu pressupost motxiller i despertar-te davant mateix del Mekong.

Vang Vieng (ວັງວຽງ) és un poble de la província de Vientiane. Seria la Kuta de Laos, un d’aquells llocs que no cal parar-hi si el que vols és conèixer la vida local. En el nostre cas hi vam acabar fent nit perquè estava a meitat de camí entre Luang Prabang i Vientiane i semblava raonable fer dit fins aquí.

Hauries de saber si viatges de motxilla:

Vang Vieng és un Backpackerland! Evita’l!

La ciutat no té cap atractiu i la zona és el perfecte exemple de Laos. Els paisatges del voltant preciosos amb coves, camps d’arròs i llacunes però per tot s’ha de pagar entrada. Pots fer caiac pel Mekong, contemplar les vistes amb globus aerostàtics o llogar un cotxet estil 4×4 de jungla per córrer la zona. Si t’agrada la festa, és el teu lloc. Els hostals fan festes totes les nits i alguns fins i tot l’estiren fins ben entrat el matí.

L’altra opció guiri és fer tubbing, és a dir, baixar flotant el Mekong en una goma de neumàtic…

Passejant per la ciutat et trobaràs dos temples, el Wat That i el Wat Kang. Aquí, a les 6.00 del matí, els monjos també surten a beneir les ànimes a canvi de menjar. Reconeixem que aquesta entrada deixa que desitjar però és que, almenys per nosaltres, la ciutat també.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Vang Vieng

 • De Luang Prabang a Vang Vieng: fent dit. Furgoneta de turistes entre 90.000 i 120.000 Kips (en aquest cas no vam anar a preguntar l’autobús local que sortia de l’estació del sud). – De Vang Vieng a Vientiane: furgoneta de turistes 35.000 Kips. Autobús local 4.000 Kips i et deixa a l’estació del nord. Allí agafes un autobús urbà per 5.000Kips fins al centre de la capital.

És fàcil fer dit per Laos? Vols saber com ens vam moure nosaltres pel país?

Moure’t per Vang Vieng

 • Caminant

Menjar a Vang Vieng

 • Als matins es fa un mercat al carrer principal, força raonable de preu.

Dormir

 • Els preus per dormir són a nivell de Laos, 35.000 kips el llit en habitació compartida i apartir de 60.000 la privada.
 • Si teniu tenda de campanya, hi ha dues opcions. La de pagar en un càmping, us demanaran 30.000 Kips però ens van dir que es pot negociar fins a 10.000Kips i tens aigua per reomplir la botella i wifi.
 • L’altra opció és anar a la zona de The Island Bar i posar la tenda allí gratis, així et despertes amb el Mekong al davant.

El que et fa estalviar diners

 • Pots acampar gratis i sota teulat.
 • Al temple Wat That podreu recarregar l’ampolla gratis.
 • El mercat del matí es posa sobre el carrer perpendicular al riu. Sticky rice per 1.000 Kips els 100 gr i acompanyament per 5.000 Kips, preus correctes.

Atractius turístics

 • Els temples es poden visitar gratuïtament.
 • Hi ha coves i cascades per veuer pels votants, però per tot s’ha de pagar.

Explica’ns una mica què vas fer per Viang Vieng i si comparteixes la nostra opinió de “Backpackerparaís”.

Deixa un comentari