• Post category:Laos
  • Post last modified:octubre 16, 2021

Champasak (ຈຳປາສັກ) és un poble de la província homònima, la capital de la qual és Pakse.

Per nosaltres, el poble que ens va salvar de marxar de Laos amb un record agre-dolç.

El nostre racó preferit de Laos

Champasak és d’aquells pobles que surten a les rutes de Laos com a destí extra, però al nostre parer, és dels millors que hem fet en el nostre itinerari i a més a més, si bé vam pagar l’entrada al temple Vat Phou, vam poder acampar, el que ens va permetre mantenir un pressupost motxiller.

visitar Champasak Laos

Per temes personals, només vam estar un dia a Champasak, però si us ho podeu muntar bé, estigueu més temps. Sembla que té molt potencial, ja ens explicareu!

Un temple Khemer fora de Cambdoja

El motiu turístic per anar a Champasak és visitar el temple Vat Phou, de l’època Khmer amb arquitectura estil hindú. El complex del temple data de la primera meitat del s.XI i es va anar ampliant durant el s. XII i el posterior. La zona està formada per un llac artificial, que servia de reserva d’aigua i a més a més simbolitzava l’oceà; dos edificis rectangulars, simètrics en el seu moment, i per últim el temple principal al qual s’hi arriba a través d’un llarg corredor i unes escales.

El temple està a 10 km del poble de Champasak. La millor manera de descobrir-lo és llogant una bici al poble, per 10.000Kips. Després es pot aprofitar per visitar altres temples que hi ha pel camí i gaudir del paisatge laosià rural.

temple de Champasak

L’altre motiu per visitar la zona és anar a l’illa i al temple Thomo, a l’altre costat del Mekong, respecte de Champasak.

A l’oficina de turisme del poble només et venen l’opció d’anar-hi amb tour, 100.000 Kips per persona per anar i tornar. Segurament hi ha l’opció local però estàvem mandrosos per buscar-la. Així que si algú ho esbrina, que ens deixi un comentari.

turisme per lliure a Laos

Com hem comentat, per nosaltres va ser el poble que ens va fer retornar la fe a Laos. Veniem de fer la típica ruta de les guies i blogs de viatge, ens havíem desviat molt poc de la carretera principal i la veritat, no podiem estar més decepcionats. Si mai tornem a Laos, estarem més dies a Champasak i ens desviarem de la ruta principal, sense cap mena de dubte!

Hauries de saber per visitar Champasak:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Champasak

  • Pakse a Champasak: “l’autobús” local costa 20.000 Kips, surt de dins del mercat nou, Talat Daoheuang i et deixa al carrer principal de Champasak.
  • De Champasak a Don Det: la manera guiri és pagar el bitllet de 70.000 Kips que inclou travessar el Mekong amb barca i a l’altre costat agafar un autobús de turistes fins a Ban Nagasang. La manera local és travessar el Mekong, que per turistes costa 20.000 Kips, caminar 4 km fins a la carretera i allí parar l’autobús que ve Pakse i que, de Pakse a Ban Nagasang, costa 40.000 Kips. Confessem, avergonyits, que aquesta vegada ens vam deixar temptar per la comoditat guiri.

Per moure’t per Laos, el dit és una tasca difícil, però amb paciència ho podràs aconseguir i sino, hi ha els autocars, l’avantja que et donen és que pots dormir gratis a les estacions.

que visitrar a Champasak

Moure’t per Champasak

  • Llogar una bici: 10.000 kips.

Dormir a Champasak

  • Es pot acampar davant del Mekong, gaudint d’una bonica sortida del sol.

Menjar

  • De camí al temple hi ha llocs on menjar més barat i menys guiri que al poble.

El que et fa estalviar diners

  • Es pot acampar davant del Mekong, gaudint d’una bonica sortida del sol.

Atractius turístics

  • Temple Vat Phou: obert de 6.00 a 18.00 però si entres de 6.00 a 8.00 o a partir de les 16.30 hauràs d’afegir 5.000 Kips més als 50.000 Kips que costa l’entrada. Tenir en compte que el museu tanca ales 16.00h, encara que oficialment digui a les 16.30h.

Que et va semblar el Temple Vat Phou? Pots recomanar algun lloc per domir o menjar per ajudar a altres viatgers? Tens alguna consulta que t’agradaria fer?

Deixa un comentari