• Post category:Laos
  • Post last modified:octubre 16, 2021

Don Det ( ດອນເດດ) i Don Khon són dues de les anomenades 4.000 illes que hi ha al sud de Laos. El punt imperdible de tot viatge motxiller per Laos. Un lloc on, segons diuen, el temps es para.

visitar Don Det i Don Khon

Un dels punts més turístics de Laos, però amb els nostres trucs, que trobaràs a Itinerari per Laos, et serà menys guiri.

Què fer a visitar Don Det i Don Khon, les 4.000 illes

La zona està catalogada com un dels atractius forts del país i gràcies a la bona gestió del govern en els últims anys, han aconseguit conservar una mica la seva escènica abans de perdre’s entre el submón cultural del “backpacker”, és a dir, sexe, drogues i chumbachumba.

La veritat és que és un dels pocs llocs de Laos que ens va agradar, tant pots gaudir-lo per lliure i acampar, mantenint un pressupost motxiller, com quedar-te de relax en un hostel amb els cocktails habituals dels turistes. Sigui com sigui, creiem que ha de un punt de parada en el teu itinerari per Laos.

vida rural a Laos

La principal activitat a fer en aquest lloc és descansar. Els preus normals del menjar local i els baratíssims preus d’allotjament, fan que sigui el lloc escollit per molts viatgers per descansar uns dies, abans d’anar a Cambodja o d’endinsar-se a Laos.

Pots acampar gratuïtament.

Don Det no té, pràcticament, res turístic per visitar. Passejar o anar en bicicleta són la millor manera de recórrer els km de perímetre de l’illa, però el més interessant està a l’interior, al camí principal, ja que aquí no hi ha guesthouse, ni bungalows, ni res turístic. Només camps d’arròs i cases de pagès.

que fer a les 4000 illes Laos

Don Khon té una zona de platja i un parell o tres de cascades per visitar, pagant prèviament l’entrada que et dóna accés. Nosaltres només vam caminar per l’interior de l’illa, anant pel camí principal i tornant pel camí de les vies del tren. Una ruta interessant, si no et fa por travessar un pont derruït.

Des del final de l’illa, el punt on començava el ferrocarril francès, és  des d’on surten les embarcacions per veure els dofins. Els francesos van construir un tren que comuniqués les dues illes per poder transportar les mercaderies cap a la Xina, sense haver de passar per les cascades i els ràpids que es formen al riu.

ruta alternativa per visitar les 4.000 illes Laos

L’oferta hostalera és de les més amplies del país. Fins i tot, el més tonto del poble s’ha adonat que pot construir una cabanyeta i que per molt cutre que sigui, sempre hi haurà algú disposat a pagar.

L’altra opció és acampar gratis en alguna de les moltes zones boscoses que hi ha per l’interior de Don Det o Don Khon.

A continuació penjarem “Com anar de Laos a Cambodja pagant la meitat“. Sempre està bé tenir una alternativa i perquè vegueu que els nostres pressupostos no menteixen.

Hauries de Saber per viatjar a Don Det:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Don Det

  • De Pakse a Ban Nagasang: autobús local per 40.000Kip.
  • De Champasak a Ban Nagasang: autobús de turistes per 70.000Kip.
  • De Ban Nagasang per travessar el Mekong en barca: fins a Don Det, 15.000p Kips i fins a Don Khon, 20.000Kips.
De Laos a Cambodja per ruta alternativa. Una de les joies del nostre viatge.

Moure’t per Don Det

  • Caminant
  • Hi ha molta gent amb bici, suposem que les deixen gratuïtes al lloc on dorms.

Dormir a Don Det

  • Don Det és més barat que Don Khon. Per 35.000 Kips podeu trobar un bungalow per dies persones.
  • És fàcil acampar gratis.

Menjar

  • Es pot menjar pels típics 15.000 kips el plat de noodles.

El que et fa estalviar diners

Atractius turístics

  • Hi ha alguna cascada, però s’ha de pagar entrada.

Què has fet per les 4.000 illes? Què t’ha semblat la nostra ruta alternativa?

Deixa un comentari