• Post category:Laos
 • Post last modified:juliol 12, 2021

Lumang Namtha (ຫລວງນ້ຳທາ) és la capital de la província de Luang Nam Tha. El destí està de moda perquè és el punt base pels trekkings pel Nam Ha National Protected Area.

Luang Namtha és d’aquells indrets que si tens ganes de pagar per coses que en altres països són gratuïtes, t’ho passaràs, segurament molt bé però si no, poca cosa tindràs a fer, tret d’anar amb bici.

Comença el Laos turistejat

Nosaltres el vam afegir al nostre intinerari amb la intenció de poder mantenir el pressupost motxiller i ho vam aconseguir, però ens vam quedar amb les ganes de “pagar” per un guia per anar a un parc natural.

Desafortunadament aquests només es poden fer amb guia i els preus comencen als 40 U$D per persona.

Les rutes amb bici les pots fer pel teu compte

La ciutat està plena de guesthouse i d’agències de trekking però no té cap atractiu. Si no teniu intenció de fer algun dels trekkings, no val la pena desviar-se fins aquí (no sabem si es pot negociar els preus com vam fer a Bukit Lawang a Indonèsia). Per entretenir-nos hi ha un museu, un mercat diürn i un de nocturn.

Què visitar a Luang Namtha

El mercat nocturn obra cada dia a partir de les 17.00h i és el lloc més freqüentat per turistes i locals per sopar. També venen roba i artesanies. El mercat diürn és el lloc escollit per esmorzar i per dinar, tot i que els preus, als dos mercats, són una mica més elevats del desitjat però aquesta serà la tònica a tot el país. Així que els preus que vam veure al mercat de Bokeo, al travessar la frontera amb Tailàndia quedaran pel record. Els 100gr d’arròs aglutinat costen 1.000 Kips i els plats d’acompanyament ronden els 10.000Kips. Per 5.000Kips podem comprar o 4 rotllets vegetals o un tall de botifarra blanca o negra. Els pinxos estan a 2.000Kips i els plats de noodles a 15.000Kips, gairebé 2 dòlars, lo bo és que venen acompanyats amb “amanida”.

Per trobar allotjament, no hi ha problema, el poble està plagat de guesthouse. El que és més difícil és si voleu acampar ja que sembla que no hi ha cap allotjament disposat a fer negoci extra, però finalment vam trobar un lloc on poder posar la tenda per 15.000 Kips la nit, amb wifi i fins i tot ens van invitar al cafè del mati. El lloc, Phou Iu III Bungalows és recomanable i la gent molt amable, tot i que el preu del bungalow s’escapa del nostre pressupost, 35 € la nit per dues persones.

Una mica d’esport de manera alternativa

L’activitat alternativa o complementaria als trekkings és llogar una bici, per 10.000Kips la de passeig i 15.000Kips la de muntanya i anar a descobrir els voltants. A Informació i Turisme ja tenen preparat un circuit circular amb els atractius dels voltants. La cosa es redueix a la cascada Nam Dee, però s’ha de pagar 10.000Kips d’entrada i 1.000 més per la bici i visitar poblats d’ètnies locals.

El camí fins a la cascada és de cabres, pròpiament dit, moltes pedres grans que fan que els 3.5km no s’acabin mai. Abans d’arribar a l’entrada es travessa un riu on hi ha les dones que preparen el paper reciclat. Si hi aneu per lliure poc més veureu a no ser que coincidiu amb algun tour organitzat i llavors podreu xafardejar una mica més.

Pel camí veureu poblats de les ètnies del nord de Laos. Després es pot seguir o per la carretera, que pel poc transitada que està és viable i segura o pel camí de terra paral·lel. Quan arribeu a Nam Toung hi ha el trencall a mà dreta cap a Houey King i Tong Kwa. Pel camí travessareu el riu Nam Toung per un pont de bambú i el Nam Tha pel pont d’alumini. Aquest camí acaba quan es troba amb el que ve de Bomphieng, a Pong. Gireu cap a la dreta i sortireu a la carretera principal, la A3, ben a prop de l’aeroport.

Travessant la carretera i girant de nou cap a la dreta, arribareu al cartell de l’aeroport. D’allí només cal seguir el camí enquitranat fins a l’estupa That Poumpouk i després al monestir Wat Samakkyxay. L’estupa That Poumpuok es va construir la primera vegada per limitar els territoris entre els regnes de Don de Lanxang i Lara, amb capital a Chiang Mai. L’estupa actual és una reconstrucció d’aquella de 1628, ja que una bomba dels americans la va destruir el 1966.

Acabem a la Luang Namtha Stupa. Durant tot el recorregut estareu envoltats de camps d’arròs i poblats d’ètnies locals com els khumu, els lan ten, els tai dam, els akha o els tail lue. El circuit amb un matí es fa de sobres. Potser l’interessant és agafar la tenda de campanya i dormir en algun d’aquests poblats. Segurament la vida és una mica més “Laos” del que ens trobarem durant el viatge pels llocs turístics.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Luang Namtha

 • De Bokeo a Luang Namtha: minivan de locals per 60.000 Kips que surt a les 8.00. 4 hores de viatge.
 • De Luang Namtha a Luang Prabang: autobus per 100.000 Kips i que surt a les 14.00h.
 • Al final de l’entrada pengem la fotografia dels horaris i destinacions de sortida dels autocars.

És fàcil fer dit per Laos? Mira’t els nostres consells de com moure’t per Laos i no t’emportis cap sorpresa.

Moure’t per Luang Namtha

 • L’estació d’autocars de llarga distància està a 11 km del centre de la ciutat, concretament està a Phonxaisavang. – Per anar a la ciutat hi ha tuk-tuk o pots intentar fer dit. Nosaltres vam anar caminant fins a la carretera A3 i allí vam fer dit. Tant per anar com per tornar ens va funcionar. No podem dir el mateix en l’intent per anar a Luang Prabang fent parades entremig, en 4 hores no es va parar ningú, així que ha pagar el segon autobus pel país.
 • Bicicletes de passeig tot el dia fins a les 20.00 per 10.000 Kips.

Dormir a Luang Namtha

 • Acampar per 15.000 Kips la nit a Phou Iu III Bungalows. Els preus a les guesthouse ronden entre els 80.000 i els 100.000 l’habitació privada.

Menjar

 • Al mercat diurn i al nocturn per preus generals al país. 1.000 Kips per cada 100gr d’sticky rice més 5.000 Kips els acompanyaments.

El que et fa estalviar diners

 • A l’estació d’autocars hi ha per carregar els dispositius electrònics però no hi ha wifi. Sembla que s’hi pot dormir.
  Dormir amb la tenda de campanya. Vam poder negociar un descompte major del 80%.

Atractius turístics:

 • No vam pagar entrada per res.
 • Pels horaris dels autocars pregunteu a les taquilles perquè, per exemple per anar a Luang Prabang ens van dir que n’hi havia un a les 14.00h que no està anunciat. En aquest cas, 100.000Kips.

Què et sembla Laos? És un país que hi voldries viatjar? Si ja ho has fet, explica’ns les teves sensacions i experiències. Ajuda’ns a millorar la informació, que segurament tindràs aportacions noves.

Deixa un comentari