• Post category:Viet Nam
  • Post last modified:setembre 28, 2020

Mai Chau és un dels punts turístics de Viet Nam, com sempre es pot fer de manera alternativa, viatjant barat i evitant que et facin malbé el teu pressupost motxiller podràs fer un dels millors itineraris pel país que va vèncer als Estats Units.

A Itinerari per Vietnam t’expliquem tot el que necessites per preparar-te la teva ruta.

En situació

Mai Chau és un poble de la província de Hòa Bình, de Viet Nam. La seva ubicació muntanyosa la converteix en una escapada perfecta des de la caòtica Hanoi.

S’ha de tenir en compte que les temperatures baixen considerablement respecte a altres indrets més al sud del país i que al novembre i al juny és el temps de les collites d’arròs, per tant el mes anterior a aquests dos i ells, són quan els paisatges estan més bonics.

Hauries de saber:

De maig a octubre és la millor època per viatjar.

Què visitar per Mai Chau

De fet Mai Chau és el poble principal però la gràcia és recórrer els poblats ètnics del voltant, amb la bici que us deixaran al lloc on us allotgeu. Els tres pobles per allotjar-se són Ban Poom Coong, Ban Lac 1 i Ban Lac 2, a menys de 3km del centre de Mau Chai, als quals s’hi pot arribar perfectament caminant.

El problema és que ja estan massa turistejats i per un moment et sembla que estàs passejant pels carrers de Salou però en lloc de mar, tens camps d’arròs al voltant.

Per la zona hi ha diverses excursions però nosaltres no en vam fer cap. Si més no, sempre podeu caminar pels camins que hi ha entre els camps d’arròs.

La trampa d’òs

Un dels atractius de la zona és allotjar-se en una Home Stay, és a dir, compartir vida amb els locals. Tot i que no és ben bé així. Aquí construeixen una casa annexa, això sí, a l’estil tradicional però còmoda per a estrangers, fins i tot poden un bany a l’estil occidental.

Per nosaltres va ser la primera experiència guiri-local, ja que preferim la interacció amb locals d’altra manera i confirmades les nostres pors, podem afirmar que serà l’última que fem. El tema ja està massa guiri i intenten treure’t diners per tot.

On nosaltres ens allotjàvem, que no en tenim cap queixa pel que fa a allotjament i tracte, ens volien cobrar 100.000 VND per sopar “eat same same as family”…amic, amb aquest preu nosaltres dinem i sopem els dos.

Fes turisme sostenible i reparteix els diners.

Dit i fet, la solució es allotjar-se en alguna d’aquestes homestays, sí és que no trobeu res més barat i anar a menjar al poble de Mai Chau on per 20.000 VND podreu menjar un molt bon plat d’arròs amb dos tipus de carn i dos de vegetals, quedant tip tip. I al restaurant del poble sí que fareu interacció amb els locals que us compartiran del seu vi d’arròs sense esperar que després en compreu.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Anar des de Hanoi

  • S’ha d’anar a l’estació d’autobusos de My Dinh i allí agafar un autobús que us porti a Mai Chau, on us oblideu de preguntar el preu AL CONDUCTOR i arreglar per 80.000 VND. El primer surt a les 6.00 am i aquest és el que recomanem agafar, ja que malgrat estar a poc més de 150 km de la capital, el viatge tarda unes 4 hores, mínim. Si el preu us ha agradat, demaneu al conductor la seva targeta de “visita” o el número de telèfon i quins horaris fa per tornar de Hanoi. Per anar a l’estació d’autocars de My Dinh, des del centre, s’ha d’agafar l’autobús urbà número 34, al carrer Trang Tien, gairebé cantonada amb Ngo Quyen, perpendicular a l’òpera. El viatge del centre a l’estació costa 7.000 VND.

Anar a Hanoi

  • Si li dieu al vostre “casero” us trucarà l’autobús i us passarà a buscar per l’allotjament però arregleu el preu abans perquè després us voldran cobrar més dient que o perquè us vénen a buscar o per les maletes o perquè ha sortit el sol o… Poseu-vos seriosos i si no, amenaceu d’anar al poble per agafar el pròxim autobús, per això ús dèiem al punt anterior de demanar el telèfon al conductor de l’anada.

Moure’t per Mai Chau

  • A la home stay que us quedeu negocieu que les bicicletes estiguin incloses al preu de l’habitació. Si voleu anar més lluny, podeu llogar una moto, però no en tenim preus.

Dormir

  • 5U$D per persona en habitació compartida. La cosa és un matalàs a terra en una gran sala que divideixen amb llençols per tenir intimitat. A la que nosaltres ens vam quedar que ens oferia un esmorzar molt complet, bicicletes i rentadora. A part el sopar però pel nostre gust era massa car.

Menjar

  • Al poble de Mai Chau podeu menjar arròs amb carns per 20.000 VND, en autèntics restaurants.

El que et fa estalviar diners

  • Aneu a menjar al poble. A part que és més barat, fareu un turisme més sostenible.
  • Segurament trobareu algun lloc per acampar però quan hi vam anar nosaltres feia fred i voliem probar aquesta meravellosa experiencia que et venen la majoria de blogs de passar una nit en una homeStay (definitivament no està fet per nosaltres).
  • Ja sabeu que no som partidaris de les coses guiris i en aquest tipus de pobles, saben treure molt suc al turisme. Així que desconfieu de tota aquella persona que us ofereixi anar a veure alguna cosa “autèntica”, de tota aquella persona que us digui que no podeu fer quelcom per lliure, etc. El país és lliure, per tant us podeu moure per on vulgueu, sempre que no sigui propietat privada o no hageu demanar permís i gaudiu!

Atractius Turístics

  • Sabem que relativament aprop hi ha la cascada Go Lao però nosaltres no hi vam arribar per causa del mal temps. El que no sabem és si s’ha de pagar entrada.

Què més pots visitar per Viet Nam?

I tu, quin lloc ens recomanes per domir i menjar? Vas fer una ruta diferent a la nostra? Explica’ns-ho en un comentari.

Deixa un comentari