• Post category:Argentina
 • Post last modified:octubre 24, 2020

A 400km de Capital tens la platja més famosa de la província de Buenos Aires i ho poso com a “prop de Capital” perquè tenint en compte les distancies d’aquest país, 400 km és una escapada de cap de setmana.

Què visitar a Mar del Plata

Si parlem turísticament, començarem pel “Centro”, per la Plaza San Martin on hi destaquen tres edificis d’estil ben diferents, la Catedral, el Teatro Colón i la Municipalidad. La Catedral de los Santos Pedro y Cecilia, construïda entre 1892 i 1905, és d’estil neogòtic i realment mereix una visita a l’interior per veure els vitralls francesos del sostre, l’òrgan italià o la rèplica de “La Piedad” de Miguel Àngel, entre altres magnífiques escultures.

A la cripta hi ha una relíquia de la Santa Creu i restes de diversos Sants Màrtirs. La façana del Teatro Colón ens farà viatjar a temps medievals i el Palacio Municipal presenta un estil florentí del Renaixement italià. La plaça també compta amb diverses escultures, una fira d’artesans, un rellotge de sol i un monument a San Martín el qual, extraordinàriament, no va muntat a cavall. En aquesta zona hi havia l’antic salar que va donar origen a la ciutat de Mar del Plata.

L’avinguda que creua la Plaza San Martin, l’Avenida Luro, recorda a Pedro Luro, un dels propulsors al desenvolupament de la ciutat. La zona que envolta la plaça concentra els principals bancs de la ciutat, els teatres i sales de cine i els comerços.

El carrer peatonal amb botigues, és la Peatonal San Martín. A la cantonada d’aquest carrer amb Córdoba crida l’atenció el Palacio Árabe, un edifici del 1948 inspirat en l’arquitectura àrab d’Espanya.

Tant si anem per la Peatonal com per la Diagonal Alverti, arribarem a la platja. Els noms de les platges d’aquesta zona son la Playa Perla, Playa Punta Iglesia, Playa Popular i la Playa Bristol. Aquesta última porta el nom del primer hotel turístic inaugurat el 1888 i dos llops marins ens obren camí a la sorra. Si passegem per la Rambla recorrerem el Complex del Casino-Hotel Provincial i la Plazoleta Armada Argentina amb un homenatge al Almirente Brown.

Davant hi trobem la Plaza del Milenio i la Plaza Colón on hi ha el monument al descobridor d’Amèrica, un monument a don Patricio Peralta Ramos, el fundador de la ciutat, la qual data del 10 de febrer del 1874 i altres estàtues com una rèplica de la Venus de Milo. Si seguim per la costa recorrerem el Paseo Hermitage que rep el nom de l’Hotel Hermitage que té sobre la vereda el “paseo de los famosos” on diverses personalitats del món de l’art, principalment, hi han deixat les seves mans marcades. La línia del mar ens portarà al Torreon del Monge i si continuem per la costa arribarem al Parque San Martín i aquí si que podem trobar una escultura eqüestre del General.

La reserva natural

Al sud tenim el port, la reserva de llops marins i la reserva natural. És el lloc ideal per menjar peix, tot i que no és gaire bonic. La zona del port està relativament lluny del centre així que es pot agafar el autobus 221 que recorre tota la costa i és l’única línia que es pot pagar amb monedes. La resta de línies van amb una targeta, com la SUBE de Capital.

Al nord de la ciutat ens queda el Parque Camet, el Museo de Ciencias Naturales, la Capilla Santa Cecilia, una de les primeres que tingué la ciutat, o també hi podem trobar el monuments als Caiguts per Italia o el que recorda el tràgic final d’Alfonsina Storni.

Diuen que a Mar del Plata i fa mal temps, que cada dos per tres plou i que hi fa molt vent. El que és una desavantaja per uns és una avantatja pels amants dels esports marins de vent com el surf, el katesurf o el windsurf.

This Post Has 2 Comments

 1. Aitor

  Tinc una amiga que és de “Mardel” i sempre em diu que un dia hi hem d’anar!
  Gràcies per les fotos, ara ja m’en faig una idea!

  1. fuetimate

   La veritat és que no és el lloc més bonic d’Argentina ni de bon tros, tot i que molts porteños hi estan enamorats. Ara que ve l’hivern aniré fent algun post més d’Argentina, d’altres llocs per visitar i veuràs que no menteixo jejeje

Deixa un comentari