• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 20, 2020

Abans de res, he de dir que no sóc gens de fan de les armes, per tant aquest post no serà gaire tècnic en aquest aspecte.

Aquest museu participa en la Noche de los Museos i em va semblar una bona oportunitat per veure una part de l’interior del palau d’una de les famílies més influents de Buenos Aires al s.XIX, família Paz, els mateixos del Diario La Prensa, el que avui és la Casa de la Cultura.

Organitza’t la teva  visita al barri amb la Ruta Completa per Retiro.

En situació

El Museo de Armas de la Nación sorpren per la gran quantitat d’armes de tots els estils, de totes les èpoques i tots els indrets del món que presenta el museu i és que té l’exposició d’armes més gran de Sudamèrica. La Noche de los Museos hi havia els “amics del museu” que anaven explicant les col·leccions i els detalls de les armes, afegir que em va sembla molt interessant i em va permetre valorar més la esplèndida col·lecció. Possiblement sigui una bona idea demanar una visita guiada per recorrer les 18 sales del museu.

El Museo de Armas de la Nación Tte. Gral. Pablo Riccheri va ser creat el 1904 pel Presidente de la Nación, el General Julio Argentino Roca i el seu Ministro de Guerra, el General Pablo Riccheri, el qual li dóna nom. El 1938 es va traslladar a les sales que ocupa avui del Palacio Paz i passà a dependre del Círculo Militar.

Museo de Armas de la Nación Tte. Gral. Pablo Riccheri

A la primera sala, la “Juan de Garay” es poden veure armes del s.XII fins al s.XVII com espases, ballestes o una malla de ferro procedent de Gran Bretanya, entre altres. La sala “Almirante Guillermo Brown” està dedicada a les espases i sables que van participar en la història d’Argentina i d’altres d’origen europeu del s.XVII.

Recorrent les següents sales entrem al món de les armes de foc i així arribem a l’homenatge a la Guerra de las Malvinas on hi ha objectes, uniformes i equips dels herois nacionals i algunes obtingudes de l’exèrcit britànic. La sala “Julio Argentino Roca” mostra objectes relacionats amb la Campaña del Desierto liderada per Roca.

Si volem veure les armes antiaèries hem d’anar a la sala “Jorge Newbery”. La sala “Libertador General San Martín” és un recorregut per la història d’Argentina a través de les armes utilitzades en les diferents batalles i guerres i la del “General Manuel Belgrano” ens ajuda a imaginar-nos els homes que lluitaven a través de maquetes a escala 1:18 dels diferents uniformes.

Per tenir un moment més gàngster hem d’anar a la sala “Santiago P.Tavella Madariaga” on hi ha exposades models de metralladores automàtiques i diverses pistoles del s.XIX al s.XX. Per últim, queda la sala “Armas de Ortiente” on hi ha armadures cerimonials, armes i objectes de l’època Tokugawa (1603-1868) a més d’armes de Xina, Turquia, Persia, Àrabia i altres països asiàtics.

Hauries de saber

Museo de Armas de la Nación Tte. Gral. Pablo Riccheri_Av. Santa Fe 702. Obert de dilluns a divendres de 13:00-19:00. Entrada $10. Visita, mínim 1h.

Deixa un comentari