• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 23, 2020

El Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires o més freqüentment anomenat MALBA està ubicat a Palermo, a la zona coneguda com Palermo Chico.

Es tracta d’un dels museus més recomanats a lmes guies, malgrat tot a mi m’ha costat 5 anys decidir-me anar-hi perquè resulta que és el museu més car de la ciutat, fins i tot el dia que fan descompte. I val la pena?, un NO rotund.

Per veure art hi ha tres museus molt més recomanables, el MuseoNacional de Bellas Artes de Recoleta i els Museo de Arte Moderno i de Arte Contemporáneo de San Telmo.

Descobreix tot el que pots fer desprès de visitar el MALBA (o enlloc de) amb la Ruta Completa per Palermo.

En situació

El MALBA és el museu ideal pels amants de les selfies, dels facebooks i de les barbes retallades amb ulleres de pasta. No vull que soni malament, les exposicions segurament siguin d’allò més interessants, tot i que els poc entesos en art no apreciem parar-nos davant d’un televisor que ens mostra una imatge semblant a la que veiem al pont que creua Figueroa Alcorta i que ens porta a la facultat de dret.

El tema és que els visitants del museu són els típics guiris que recorren les ciutats amb el TOP 10. En fi, anem a parlar una mica del museu, disculpeu la part personal, però algú ho havia de dir!

Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires_MALBA

L’objectiu del MALBA és difondre l’art llatinoamericà de principis del s.XX fins a l’actualitat. El museu està ubicat en un edifici d’estil deconstructivista, de finals de 1990, totalment integrat amb l’art que hi ha exposat al seu interior. L’edifici, obra dels arquitectes argentins Gastón Atelman, Martín Fourcade i Alfredo Tapia, es destaca per la il·luminació exterior i per grans sales

. La col·lecció permanent del museu està formada per unes 400 obres de 160 artistes d’arreu de Sud-amèrica com Argentina, Uruguay, Chile, Cuba, Venezuela, entre altres. Les obres tant són pintures i escultures com fotografies i videos. Eduardo F.Constantini, un col·leccionista privat, fou qui va decidir crear una fundació, també privada, per exposar la seva col·lecció d’art llatinoamericà i així fou com nasqué el MALBA.

Un dels punts destacats del MALBA és la seva agenda cultural, sempre hi fan activitats complementàries, tenen una agenda molt extensa on acostumen a destacar cicles de cinema, tot i que també a preus “MALBA”, $55 públic general, $28 estudiants.

Hauries de saber

Museo de Arte Lationamericano de Buenos Aires_Av. Figueroa Alcorta, 3415. De dijous a dilluns de 12.00h a 20.00h, els dimecres finsa les 21.00. Visites guiades dimecres i diumenges a les 16.00h. Entrada $90 i estudiants $45 i dimecres $45, estudiants gratis. Visita 30 min.

Sabem que hem sigut molt durs amb el MALBA però en realitat amb els qui volem ser durs és amb les maleïdes llistes de coses a visitar Buenos Aires que, al posar aquest museu, demostren que no coneixen la ciutat.

Per fer les paus amb el MALBA us deixem el link al web perque us enamoreu de les seves obres.

Deixa un comentari