• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 17, 2020

A no ser que siguis un amant de l’escultura, segurament Luis Perlotti no et diu res. Potser et recorda a un italià i llavors penses en un bon plat de pasta i deixes volar la teva imaginació. Però si fa dies que passeges per Buenos Aires i ets una persona observadora, a hores d’ara aquest nom, ja et deu sonar una mica, no? Anem a veure.

Marxa d’Argentina coneixent alguns escultors argentins que t’haurien de sonar.

El barri de Caballito surt a algunes guies però de manera molt resumida. No et perdis res amb la nostra Ruta Completa per Caballito.

En situació

Luis Perlotti va ser un escultor que va néixer a Buenos Aires el 1890 i va morir a Uruguay el 1969, a causa d’un accident automobilístic. Ell volia que la seva casa, taller i biblioteca fos donada a la ciutat perquè es fes un museu i així ho feu la seva dona. Avui, la casa de Pujol 644, a Caballito, és el Museu de Esculturas Luís Perlotti.

El museu

La planta baixa està dedicada al mateix escultor i la planta superior a exposicions temporals. La biblioteca és de consulta pública i a través de la porta vidriada es pot veure el taller de l’artista.

Perlotti era de família d’italians immigrats a Argentina, contemporani i amic de Benito Quinquela Martín i Alfonsina Storni. De fet, del famós pintor de La Boca, podem veure al museu dos quadres que va regalar a l’escultor i un bust que Perlotti feu de Quinquila.

En busca de Perlotti

Passejant per Buenos Aires ens trobem amb innumerables obres firmades per Perlotti, per exemple el grup escultòric del Parque de Los Andes o alguns dels bust que hi ha a la gelaria del Antiguo Congreso de la Nación.

Luis té dos tipus d’escultures característiques, les d’homes i personatges de la pàtria, principalment bust i les de figures andines. Era un artista molt influenciat per la cultura andina i de ben jova va recórrer Amèrica per conèixer la història i l’estil, que ha deixat plasmat en gran quantitat d’obres seves, tal com podem observar en una sala del museu.

Hauries de saber

Museo de Esculturas Luís Perlotti_Pujol, 644. Obert de dimarts a diumenge i festius de 10 a 18h. Entrada $5. Dimecres i divendres gratuït. Visita 30 min.

Si actualitzem aquesta informació del 2016, el 2020 tenim que l’entrada ja costa $50 i que només els dimecres és gratuït. Per evitar problemes si voleu visitar el Museo de Esculturas Luís Perlotti, us deixem el link al seu web, per estar actualitzats.

Deixa un comentari