• Post category:Argentina
  • Post last modified:octubre 11, 2020

Una manera diferent de passar un dia pels voltants de Capital és anar a fer parapent. D’indrets n’hi ha molts, per aexemple a Pilaro o a Longchamps, una localitat del departament de Almirante Brown a 29km al sud de la ciutat federal.

En situació

De totes les opcions ens quedem amb Longchamps, simplement per història, ja que va ser des d’on es va fer el primer vol mecanitzat de Sudamèrica. Corria l’any 1910 quan un avidor francès, Henry Bregi, va recorre uns 7km amb el seu avió a 25 metres d’altura sobre l’hipòdrom.

Parapent

Agafant el tren a Constitución ens portarà directament a Longchamps. Davant mateix de l’estació hi ha una companyia de taxis que ens aproparà a l’aeròdrom. No us penseu que és res sofisticat, eh?

Aquest parapent, al ser en terreny pla, necessita d’un motor per enlairar-nos i això no és res més que una soga lligada a un cotxe que al arrencar ens obliga a córrer i a poc a poc ens anem enlairant. Un vegada tenim l’altura necessària, entre 300 i 400 metres, l’instructor amb el qual volem en aquest vol de baptisme biplaça, ens donarà la senyal perquè ens soltem de la soga del cable.

A partir d’aquí hi ha dos tipus de vol, el tranquil i llarg que pot durar uns 15 minuts o el que té una mica d’emoció i vas caiguent fent “piruetes” però llavors és més curt. La veritat és que jo vaig triar la segona opció, la primera és força avorrida tot i que posats a elegir em quedo amb el paracaigudisme.

A més a més, podem passar un dia “de camp” ja que la majoria dels llocs que ofereixen el vol de parapent també tenen una quinta, és a dir, una casa de camp, on passar el dia.

PD. busqueu per internet ofertes de cupons ja que surt molt més econòmic.

Deixa un comentari