• Post category:Argentina
  • Post last modified:octubre 11, 2020

Pilar, a uns 50 km de Capital és una escapada perfecta per qui vulgui una mica de natura perquè pot anar a la Reserva Natural o qui vulgui una mica relaxació, pot visitar els spas o clubs de golf.

A més a més, pot convertir-se en una escapada històrica ja que el 1820 s’hi va signar el Tratado de Pilar entre la província de Buenos Aires, centralista, i els federals Estanislao López y Francisco Ramírez després de la derrota de Buenos Aires a la batalla de Cepeda.

Què visitar a Pilar

La plaça principal és la 12 d’octubre on hi podem trobar el Palacio Municipal i la Parroquina Nuestra Señora del Pilar. La primera església de Pilar data de 1821 i era de fang, ubicada en el mateix solar on avui hi ha la Parroquia Nuestra Señora del Pilar, que va ser declarada Monument Històric Nacional el 1994.

Un dels punts econòmics de Pilar és el Parque Industrial que acull a un gran nombre d’empreses i fàbriques de marques conegudes mundialment.

La reserva ecològica té l’objectiu de conservar la flora i fauna de la riera del riu Luján. La vegetació de la zona és l’estepa i els aiguamolls. S’hi poden observar una gran quantitat d’aus, així com amfibis i rèptils i, si es té sort, algun que altre mamífer. Constinuament s’hi organitzen activitats, com la plantació d’arbres autòctons o visites guiades, algunes de les quals són nocturnes i llavors et permeten acampar.

Per anar a la Reserva, s’ha d’anar a buscar la ex ruta 8 fins a trobar una gasolinera que és on es connecta amb la ruta 25. S’ha de seguir per la 25 fins a la fàbrica embotelladora de Coca-cola. Just passada la fàbrica, s’ha de creuar la ruta, a l’altura d’on hi ha un cartell vertical que posa “Ferretería”, i tirar aquell camí (Gral. Manuel Savío) fins que no pugueu seguir més recte i el mateix camí us obliga a girar a l’esquerra i després a la dreta, entre una fàbrica abandonada i un barri de cases iguals, pintades de diferents colors.

El carrer enquitranat s’acaba i en comença un de terra, cobert de runa (totxos i altres materials de construcció). Uns 2 km després s’arriba a l’entrada de la Reserva Natural, on us heu d’anunciar als guardaparcs. Part d’aquest camí es pot fer amb l’autobús urbà número 503, si no recordo malament.

Hauries de saber

Com anar a Pilar sense cotxe_L’opció més ràpida és amb l’autobús 57 que surt de Palermo, surt més econòmic si es paga amb SUBE. L’opció que recomanem és amb tren, així pots pujar-hi la bici. El tren que va directe Capital-Pilar és el San Martín però si aquest estigués tallat, es pot agafar a Lacrosse el Urquiza, fins a Hurlingam i allí el San Martín.

Deixa un comentari