Toca post gastronòmic, després del què has de menjar a Argentina, ara ens centrarem en la part dolça del menú, els postres argentins.

En situació

Els argentins són més de dolç que de salat. Si poden menjar una medialuna, molt millor que un sandwich, només cal mirar les pastisseries. Molts de nosaltres ens quedem alucinats amb els pasitossos que tenen a l’aparador. I el que no t’esperes és que te’ls venguin per porcions. Perfecte per tastar-los tots!

Les estrelles

Quin és el postres més desitjat a Argentina? M’atreviria a reduir-ho a tres: el flan con dulce de leche, la ensalada de fruta con crema i el gelat. No us penseu que us estic proposant tres coses molt boges, eh?. Flan és el flam de tota la vida però en lloc de la típica nata (chantilly, crema o americana, pels argentins), ells hi posen dulce de leche.

De fet sempre es pregunten amb què diantre mengem el flam, la resta del món, que no tenim dulce de leche.

L’ingreident més argentí

El dulce de leche, em sembla que ja tothom sap que és algo típic d’argentina, no? Consisteix en una barreja de llet i sucre, seria com un caramel però de llet. De fet, els argentins utilitzen el dulce de leche en el 95% de casos on nosaltres utilitzem la xocolata.

La majoria dels farcits de pastissos, són de dulce de leche, és més, si no té dulce de leche, no és pastís d’aniversari. També moltes de les facturas, uns pastissets dolços que mengen per esmorzar i per berenar, també porten dulce de leche, en alguns casos, crema pastelera, és a dir, la nostra crema i en el menor dels casos codonyac. Un altre postres que els encanta amb dulce de leche, és el plàtan, consisteix, simplement a tallar un plàtan a rodanxes i posar-li molt dulce de leche.

Per cert, el dulce de leche també val al matí amb les torrades o a la tarda, al berenar. Sí, els argentins berenen, tinguin l’edat que tinguin, així poden aguantar des de les 13h que és l’hora habitual de dinar fins a les 21.30-22h que és l’hora de sopar.

Amanida de postre

Ensalada de fruta amb crema? Macedònia amb nata i si pot ser amb una bola de gelat, molt millor. Tan millor, que moltes vegades és el postres de Nadal. Moltes vegades la ensalada de fruta es queda amb taronja, poma i plàtan, tot i que si la fas de “festa major”, ja hi ha maduixes o frutillas, préssec o durazno i kiwi.

El suquet de la macedònia, acostuma a ser aigua amb Tang. Tang! Recordeu aquells sobres amb pols per saboritzar l’aigua? Doncs a Argentina són super comuns i utilitzats, són els jugos. Tot un negoci!

Atenció que la “ensalada de fruta” és el postre típic per Nadal, juntament amb el gelat i el matencol.

Gelat per a tots els gustos

Gelat, això té una altra dimensió. Hi ha gelateries per tots els racons i ara, ja estan obertes tot l’any, algunes s’han adaptat oferint servei de cafeteria. Bé, els gelats es divideixen en dues grans famílies, els d’aigua o els de crema.

Els primers serien tots els de fruites soles, els de llimona, maracuià, maduixa, etc, ,els segons són els que porten nata barrejada, frutilla a la crema, granizado (que és la nostra estratachela), dulces de leche i xocolata. El més sorprenent és el sambayon, que porta vi. Després tenen altres sabors, com el super dulce de leche i moltes varietats de xocolata.

El més argentí de tots

Per mi, el més típic de l’Argentina és el vigilante. Senzillament és un tall de formatge fresc, un formatge que no tenim a Catalunya amb codonyac. Ja està!

Un altre postres habitual del dia a dia és la gelatina amb crema, recordeu que la crema és la nata. Senzillament són bols de gelatina i al damunt una mica de nata muntada.

Qui és el teu postre preferit?

Deixa un comentari