Pels voltants d’Argentina, més concretament al nord de Buenos Aires, hi ha Uruguay. Ho diem així, perquè per crear una mica de tensió i discordia, segons els argentins, Uruguay és una província més del seu país…

Sigui com sigui, Uruguay és un país que destaca per les platges d’aigües fredes i perquè els seus nens no neixen amb un pa sota el braç, sinó que amb un mate!

Breu història per parlar al bar

Com els seus veïns, Uruguay va patir la colonització dels espanyols, corria l’any 1516 quan va perdre el seu conjunt d’ètnies indígenes. Especialment Uruguay va patir les guerres entre les ambicions d’Espanya i Portugal, guerres no acabades ni amb el Tractat de Tordesillas, 1496. O potser gracies a la violació d’aquest tractat per part dels portuguesos, ara existeix Colonia del Sacramento, la ciutat emblema del país.

La primera constitució nacional data de 1830 i assigna al país el nom de “República Oriental del Uruguay”. La historia del nou país transcorre entre democràcies i dictadures, entre moments d’esplendor i crisi, una història que comparteix amb molts països de Sud-Amèrica.

Què visitar en una visita breu per la costa de l’Uruguay

El més conegut d’Uruguay es la seva costa banyada per l’oceà Atlàntic. Des de Buenos Aires s’hi pot anar amb ferry, amb transport terrestre i fins i tot caminant per damunt de les aigües del riu, a Tigre.

Colonia del Sacramento, la fotogràfica

La ciutat de la que tots els uruguaians n’estan enamorats és Colonia del Sacramento i raó no els falta, ja que és l’únic atractiu turístic del país que la UNESCO ha declarat Patrimoni Mundial.

Recórrer els seus carrers empedrats és traslladar-se a les nombroses batalles entre espanyols i portuguesos en temps de la conquista.

Montevideo, la gran ciutat

La capital de Uruguay és Montevideo, una ciutat per treballar. Una ciutat on qualsevol culé es pot sentir com a casa si va fins al Mercado del Puerto, allí trobem  una reproducció de la font de Canaletes que l’ajuntament de Barcelona els va entregar.

La Pedredra, el vaixell a la sorra

Els poblets de costa tots tenen els seu encant, val la pena destacar La Pedrera per la platja que té i l’ambient del poble i per veure un vaixell naufragat al mig de la platja. I pels que volen platja i festa, Punta del Este és el seu destí.

Cabo Polonio, la ciutat hyppie

Cabo Polonio, probablement és el poble més curiós de tot Uruguay. Es tracta d’un poble construït directament a la platja, sense traçat urbanístic, ni xarxa elèctrica i sense cap tipus de semblança a un poble. La platja est+a formada un sistema de dunes mòbils, únic al país. A més, hi ha una de les reserves de llops marins més importants del món que us hi podeu atansar gratuïtament.

Al web de turisme oficial trobareu molta informació per preparar la vostra sortida ideal.

Deixa un comentari