El municipi de Sunyer es troba a la comarca del Segrià, a la província de Lleida. La seva població és de 343 habitants, 200 homes i 143 dones, segons les dades d’Idescat. Sunyer, al Segrià, té una població força jove, ja que 238 persones es troben entre els 15 i els 64 anys, 37 són nens i nenes menors de 15 anys i la resta, 68 tenen més de 64 anys.

L’economia del municipi és pràcticament agrícola de secà i ramadera amb 1.144 hectàrees conreades. Del total, 856 estan dedicades als herbacis, principalment a l’ordi, 195 als fruiters, on hi descata el cultiu de l’ametller i la resta, tret d’una hectàrea dedicada a la vinya, són per l’olivera.

que visitar sunyer al segria

La ramaderia destaca per la cria d’aus i porcs. També hi ha un nombre notable d’ovins i en menor mesura, de bovins.

Completa la visita a Sunyer amb altres pobles del Segrià. No et perdis la nostra Guia completa pel Segrià.

Breu història per parlar al bar

Pels voltants de Sunyer s’hi han trobat restes d’una vil·la romana i algunes de l’edat de bonze final i inicis de l’edat de ferro.

Sembla que Ramon de Cervera va vendre a Arnau de Sanaüja el castell i el territori de Sunyer, cap a principis del segle XIII.

Què visitar a Sunyer, al Segrià

L’església de Sunyer està dedicat a la Nativitat de Maria i és una transició del romànic al gòtic. La porta lateral és una de les més boniques del Segrià, amb els capitells decorats i les mènsules.

esglesia sunyer segria

El poble viu a la plaça principal on hi ha l’ajuntament. Pel carrer Major es troben algunes de les cases més antigues.

Quan visitar Sunyer

La festa major de Sunyer, al Segrià, és per Sant Isidor, el 26 d’abril. També al setembre, concretament el 8, es celebra la festa major de la Mare de Déu de Setembre.

Al web de l’ajuntament de Sunyer hi trobareu més informació sobre les festes i les activitats culturals del poble. També pots aprofitar la visita a Sunyer, per passar-te per Alfés i descobrir les restes de la Guerra Civil.

Coneixieu aquest petit racó del Segrià? Quina zona ens recomaneu per explorar?

Deixa un comentari