El tranquil i encantador Castellnou de Seana és un punt estratègic per la teva ruta pel Pla d’Urgell. Para-hi, estira les cames i descobreix un dels murals més femenins de la comarca. Tot el què pots visitar a Castellnou de Seana.

Si vols descobrir un Pla d’Urgell diferent, fes la següent ruta: Castellnou de Seana, Barbens i el Brollador i acaba visitant l’Enciclopèdia Mural d’Ivars d’Urgell i Vallverd.

Castellnou de Seana és un municipi del Pla d’Urgell, a la província de Lleida. La població total del municipi, el 2018 era de 687 habitants, 361 homes i 326 dones. Una població que decreix any rere any des del 2013. En total, 90 són nens i nenes, 408 estan en edat laborable i la resta són persones de la tercera edat. Al 2022, la població és de 715.

Segons les dades d’Idescat, el cens elaborat el 2009, van determinar que Castellnou tenia 1.114 hectàrees de terres llaurades, dedicades gairebé totes als herbacis, gràcies a les aigües del canal d’Urgell. Del total, només 179 s’utilitzen per cultivar arbres fruiters i 13 oliveres.

que visitar a castellnou de seana pla durgell

La ramaderia destaca per damunt de tot la cria d’aviram amb més de 675.000 caps, el bestià porcí tenen comptabilitzats uns 25.300 caps i només 461 de boví.

Passeja’t pel Pla d’Urgell com un expert amb la nostra ruta per la comarca de Castellnou de Seana.

Descobreix Castellnou de Seana, un petit poble del Pla d’Urgell amb molts racons per descobrir. Practica Turisme No Guiri i visita Castellnou de Seana.

Breu història per parlar al bar

La carta de poblament de Castellnou de Seana, que ha arribat fins als nostres dies, concedida per Guillem d’Anglesola el 1179 es pot considerar l’origen del poble de Castellnou de Seana.

castellnou de seana esglesia turisme

En total hi havia 47 prohoms encarregats de poblar el terme a canvi d’un cens anual fix. El poble va creixent de forma ordenada i els Anglesola de Bellpuig són els encarregats de consolidar el domini i que el van annexionar a la baronia de Bellpuig.

Què visitar a Castellnou de Seana, al Pla d’Urgell

L’església del poble està dedicada a Sant Joan, data del s.XVII i és d’estil renaixentista tardà. L’edifici on avui en dia hi ha l’ajuntament, data de principis del segle XX.

castellnou de seana pla d'urgell

Pel carrer Major hi trobarem alguna de les cases més antigues de Castellnou de Seana, a l’Urgell.

Un punt que ens queda per anar i que hem descobert mentre buscàvem informació per escriure l’entrada és l’antiga estació de trens de Castellnou de Seana. Una llàstima l’estat lamentable de l’edifici però a la vegada una joia pels fotògrafs de llocs abandonats!

No et perdis cap racó del patrimoni arquitectònic de Castellnou de Seana.

El paisatge de Castellnou de Seana

També podem aprofitar per recorrer els voltants tot fent una ruta BTT o caminant. A través de diversos camins d’horta podrem passejar per la Plana d’Urgell, tot contemplant els camps de cultiu.

L’Observatori del Paisatge ens dóna algunes pistes sobre les característiques paisatgístiques del Pla d’Urgell.

Podem anar de Castellnou de Seana a Ivars d’Urgell, tot contemplant el paisatge agrícola del Pla d’Urgell. Aquest racó de Ponent és únic en quant a fauna, gràcies a la proximitat de l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

Quan visitar Castellnou de Seana

La festa major de Castellnou de Seana es celebra al setembre i al febrer.

turisme pla durgell castellnou de seana

Per estar informats de la seva agenda cultural, su deixem l’enllaç al web de l’ajuntament de Castellnou de Seana, al Pla d’Urgell.

Tens algun racó preferit de Castellnou o pels voltants? Deixa’ns un comentari i comparteix-lo. Tenim ganes de seguir descobrint el Pla d’Urgell i potenciar aquesta comarca tant desconeguda de Catalunya.

Deixa un comentari