Quan un arriba a un país nou té diversos dubtes, entre ells quin pressupost he de portar, quins són els llocs a visitar i quin itinerari he de seguir, què i on he de menjar i sobretot com hem moc de manera segura. Doncs a continuació, et respondrem l’última pregunta, o almenys et respondrem a com moure’t per Cambodja. I a Itinerari per Cambodja, et responem a gairebé totes les altres preguntes que puguis tenir.

Nocions base

La resposta és fàcil però si sou de viatjar per lliure, no us agradarà. La millor manera de viatjar per Cambodja és amb autocar. Perquè no us agradarà? Perquè has de caure a les agències o allotjaments per tal de reservar seient i aquests sempre es queden una comissió.

Com ho sabem? Perquè sempre hem pogut negociar el preu…si el preu fos el que ens deien, seria impossible negociar a la baixa. La cosa agradable és que sempre et donen una botelleta d’aigua i un paquet de tovalloletes humides.

Hauries de Saber:

A Cambodja has d’anar a les agències de viatge i has de nogociar els preus.

La nostra experiència al descobert

Resulta que a Cambodja, als llocs on hi ha estació d’autobús no hi ha taquilles. Has d’anar a la ciutat i buscar les oficines de cada companyia o caure en el que t’ofereix el lloc on t’allotgis. Nosaltres sempre vam poder negociar el preu a la baixa. Això és el que ens van demanar i el que vam pagar, per persona (així teniu una referència del màxim que hauríeu de pagar).

  • De Stung Treng a Siem Riep: paguem 50.000 riels, però ens havien demanat 60.000.
  • De Siem Riep a Battambang: ens van arribar a demanar 7 U$D, essent 6 el més comú, i vam pagar-ne 5.
  • De Siem Riep a Phom Penh: dels 8 U$D que ens van demanar, en vam pagar 5.
  • De Siem Riep a Kampot: aquí ho vam fer al revés… ens havien ofert 6 però per tema d’horaris vam pagar 7.5U$D.
  • De Kampot a Kep: diuen que són 3U$D, nosaltres vam fer dit.
  • De Kep a Phom Penh: el viatge costa 5 o 6U$D, depen de si surts al matí o a la tarda. Nosaltres vam sortir a la tarda però igualment vam pagar 5U$D, en lloc de 6.
  • De Phom Penh a Ho Chi Minh (Vietnam): ens van demanar 12 i 10 però vam pagar 9U$D.

El dit funciona?

El dit només el vam intentar de Kampot a Kep i ens va sortir d’allò més bé. A les 7.00 estàvem parats a la primera gasolinera que et trobes a la carretera i a a les 7.07 ja estàvem dins del cotxe d’un policia que ens va deixar al mercat de Cranc de Kep.

Evita els Tuk-tuk

Per dins de les ciutats tot està a distància relativa per caminar. Oblideu-vos del tuk-tuk, són una màfia. Per menys de 3km hem sentit que demanaven 1U$D.

A Phom Penh vam tenir una situació exemplificadora de com ens roben als turistes. Anem amb un noi de Cambodja a demanar preu a un tuk-tuk i ens demana 3U$D. Immediatament va ell sol, a preguntar-ho a un altre i li demanen 0,5U$D. Què et sembla?

A Phom Penh hi ha autobusos urbans que costen 1.500 riels. Heu de pagar just perquè els diners es posen en una caixa. Les rutes són fàcils d’aprendre, cada autobús recorre les avingudes principals.

També et pots moure llogant bicis o motos. Per exemple a Siem Riep la bici costa 2U$D o 1 si t’allotges i les motos ronden els 5 i 7 U$D. A Kampot pots llogar bicicletes per ” one dolaaaaaaaaar”.

Què us sembla aquesta informació? Quina altra informació teniu per complementar? Deixa’ns un comentari.

Deixa un comentari