Els Omellons, població de les Garrigues a la província de Lleida, segons dades d’Idescat, tenia, el 2017, 210 habitants, 12 homes més que dones. Del total de la població, 113 estan en edat activa. Gran part de les explotacions agràries estan dedicades al cultiu de l’olivera.

Respecte a altres poblacions de les Garrigues, als Omellons hi ha un elevat nombre de caps d’ovins però aquí també destaca la ramaderia porcina i sobretot de l’aviram. Els Omellons es troba sobre la LV-2012 que uneix La Floresta i L’Espluga Calba.

Breu història per parlar al bar

Antigament, els Omellons tenia un castell que pertanyia a l’època de la dominació àrab. Com va passar a altres pobles de les Garrigues, en temps de reconquesta es va repoblar el municipi, en aquest cas la tasca va quedar mans de Pere de Puigverd. I com també va passar a altres indrets de les Garrigues, el terme va passar a dependre del monestir de Poblet.

Què visitar

El poble dels Omellons creix al voltant de l’església parroquial de Sant Miquel que data del s.XVIII on hi destaca la façana d’estil barroc.

Quan visitar els Omellons

La Festa Major dels Omellons és el diumenge més proper al dia de Sant Miquel i la festa d’hivern, el diumenge més proper a Sant Sebastià.

Saps alguna ruta per gaudir dels voltants dels Omellons? Explica-la deixant-nos un comentari.

This Post Has 2 Comments

 1. Laia Lleida

  Hi ha una secció de Catalunya nova? Ja vaig veure l’entrada de l’Albi

  Obtén l’Outlook per a l’Android

  ________________________________

  1. fuetimate

   Sí, hem fet el Fuet, Mate i Cargols on parlarem d’Europa però particularment de Catalunya i amb focus a Lleida. En aquest apartat tenim moltes entrades pendents però de moment anirem a poc a poc perquè encara estem actualitzant “i Arròs” i sobretot encara tenim molta informació per complementar “i Asado” i més ara que tornem a Argentina (de vacances :D).

Deixa un comentari