Els Omellons, població de les Garrigues a la província de Lleida, segons dades d’Idescat, tenia, el 2017, 210 habitants, 12 homes més que dones. Del total de la població, 113 estan en edat activa.

Gran part de les explotacions agràries estan dedicades al cultiu de l’olivera.

Respecte a altres poblacions de les Garrigues, als Omellons hi ha un elevat nombre de caps d’ovins però aquí també destaca la ramaderia porcina i sobretot de l’aviram. Els Omellons es troba sobre la LV-2012 que uneix La Floresta i L’Espluga Calba.

Els Omellons és un petit poble de la Garrigues però amb molt potencial per visitar.

Breu història per parlar al bar

Antigament, els Omellons tenia un castell que pertanyia a l’època de la dominació àrab. Com va passar a altres pobles de les Garrigues, en temps de reconquesta es va repoblar el municipi, en aquest cas la tasca va quedar mans de Pere de Puigverd.

I com també va passar a altres indrets de les Garrigues, el terme va passar a dependre del monestir de Poblet.

Què visitar als Omellons, les Garrigues

El poble dels Omellons creix al voltant de l’església parroquial de Sant Miquel que data del s.XVIII on hi destaca la façana d’estil barroc.

els omellons les garrigues

El paisatge del Omellons

No sorpenem a ningú si diem que els Omellons, a les Garrigues, forma part del paisatge catalogat com Les Garrigues baixes i la vall del Corb, per l’Observatori del Paisatge.

A través dels seus camins, tot observant el paisatge dels Omellons es pot arribar a un altre poble per descobrir de les Garrigues, l’Espluga Calba.

Quan visitar els Omellons

La Festa Major dels Omellons és el diumenge més proper al dia de Sant Miquel i la festa d’hivern, el diumenge més proper a Sant Sebastià.

Al web de l’ajuntament dels Omellons trobareu tota la informació de la seva agenda cultural actualitzada.

T’imagines anar un dia a la nit i veure la Via Làctia?

via lactia els omellons

Saps alguna ruta per gaudir dels voltants dels Omellons, a les Garrigues? Explica-la deixant-nos un comentari.

This Post Has 2 Comments

 1. Laia Lleida

  Hi ha una secció de Catalunya nova? Ja vaig veure l’entrada de l’Albi

  Obtén l’Outlook per a l’Android

  ________________________________

  1. fuetimate

   Sí, hem fet el Fuet, Mate i Cargols on parlarem d’Europa però particularment de Catalunya i amb focus a Lleida. En aquest apartat tenim moltes entrades pendents però de moment anirem a poc a poc perquè encara estem actualitzant “i Arròs” i sobretot encara tenim molta informació per complementar “i Asado” i més ara que tornem a Argentina (de vacances :D).

Deixa un comentari