Els Omellons, població de les Garrigues a la província de Lleida, destaca tan de dia com de nit. Si t’agrada la fotografia nocturna, busca el dia ideal per veure la via Làctia.

Si vols passar un dia per les Garrigues, pots aprofitar per visitar els altres pobles de la LV-2012, com la Floresta, l’Espluga Calba, Fulleda i Tarrés.

via lactia els omellons

Els Omellons, segons dades d’Idescat, tenia, el 2017, 210 habitants, 12 homes més que dones. Del total de la població, 113 estan en edat activa. El 2022, també amb la mateixa base de dades, els seus habitants son 198.

Gran part de les explotacions agràries estan dedicades al cultiu de l’olivera.

Comparat amb altres poblacions de les Garrigues, als Omellons hi ha un elevat nombre de caps d’ovins però aquí també destaca la ramaderia porcina i sobretot de l’aviram. Els Omellons es troba sobre la LV-2012 que uneix La Floresta i L’Espluga Calba.

Els Omellons és un petit poble de la Garrigues però amb molt potencial per visitar.

Breu història per parlar al bar

Antigament, els Omellons tenia un castell que pertanyia a l’època de la dominació àrab. Com va passar a altres pobles de les Garrigues, en temps de reconquesta es va repoblar el municipi, en aquest cas la tasca va quedar mans de Pere de Puigverd.

cabanes de volta els omellons

I com també va passar a altres indrets de les Garrigues, el terme va passar a dependre del monestir de Poblet.

Què visitar als Omellons, les Garrigues

El poble dels Omellons creix al voltant de l’església parroquial de Sant Miquel que data del s.XVIII on hi destaca la façana d’estil barroc.

els omellons les garrigues

El paisatge del Omellons

No sorpenem a ningú si diem que els Omellons, a les Garrigues, forma part del paisatge catalogat com Les Garrigues baixes i la vall del Corb, per l’Observatori del Paisatge.

paisatge dels omellons les garrigues

A través dels seus camins, tot observant el paisatge dels Omellons es pot arribar a un altre poble per descobrir de les Garrigues, l’Espluga Calba.

Quan visitar els Omellons

La Festa Major dels Omellons és el diumenge més proper al dia de Sant Miquel i la festa d’hivern, el diumenge més proper a Sant Sebastià.

Al web de l’ajuntament dels Omellons trobareu tota la informació de la seva agenda cultural actualitzada.

T’imagines anar un dia a la nit i veure la Via Làctia?

els omellons que visitar

Saps alguna ruta per gaudir dels voltants dels Omellons, a les Garrigues? Explica-la deixant-nos un comentari.

This Post Has 2 Comments

 1. Laia Lleida

  Hi ha una secció de Catalunya nova? Ja vaig veure l’entrada de l’Albi

  Obtén l’Outlook per a l’Android

  ________________________________

  1. fuetimate

   Sí, hem fet el Fuet, Mate i Cargols on parlarem d’Europa però particularment de Catalunya i amb focus a Lleida. En aquest apartat tenim moltes entrades pendents però de moment anirem a poc a poc perquè encara estem actualitzant “i Arròs” i sobretot encara tenim molta informació per complementar “i Asado” i més ara que tornem a Argentina (de vacances :D).

Deixa un comentari