Jeonju (전주) és una ciutat de la província de Jeollabuk-do famosa per la seva església de totxos vermells i per tenir el barri Hanok més ben conservat de Corea.

Sigui com sigui, la visita a Jeonju és interessant més antropològicament que arquitectònicament, aquí veuràs parelles joves que lloguen els vestits tradicionals coreans i es passegen per la ciutat, com teletransportats al passat. Us imagineu que els catalans anessim a Guimirà, lloguessim un vestit de l’Edat Medieval i ens fessim fotos pel carrer? A Corea aquestes coses, passen.

Al nostre itinerari per Corea, t’expliquem la nostra ruta i tot el que has de saber per sobreviure a Corea, turísticament.

En situació

El primer rei de la dinastia Joseon era originari de Jeonju, per això la ciutat, va ser una de les ciutats més importants durant aquesta dinastia.

La catedral catòlica Jeondong es va construir al lloc on van ser executats un seguit de coreans catòlics, ja fa un segle. És curiós anar a la plaça de la catedral i pels seus voltants i veure els coreans vestits amb les robes clàssiques que lloguen a les botigues de la zona, per passar el dia i fer-se fotografies.

Què visitar  Jeonju

Davant de l’esglesia hi ha el palau Gyeonggijeon, però per accedir-hi s’ha de pagar entrada.

Com ja hem comentat, Jeonju té el barri Hanok més ben conservat de Corea, però com acostuma a passar en aquests casos, avui en dia és el barri turístic guiri més ben explotat de Corea. El carrer principal és el Taejo-ro però el millor és passejar pels carreronets per veure les típiques cases de fusta.

L’altre punt de concurrència de coreans és el Nambu Market on a la planta de dalt hi ha les botigues de moda, cool, onda, etc. Si hi vas i vols saber que has de menjar, llegeix la nostra guia de plats típics de Corea.

També ens podem apropar fins a la porta Pungnammun Gate que data de la dinastia Joseon i era la porta d’entrada a la fortalesa, construïda, la primera vegada sota la dinastia Goryeo a finals del s.XIV però que va ser cremada durant les invasions japoneses de 1597. La porta es va reconstruir, gairebé 200 anys més tard i avui en dia, és l’única de lesquatre que queda en peu.

El carrer del cine és on es desenvolupa el festival de cine de la ciutat i mentre això no passa és un carrer comercial decorat amb escultures relacionades al 7é art.

La ciutat està envoltada de muntanyes que són el candidat perfecte per anar a acampar. També es poden aprofitar per caminar una mica, com per exemple per anar a visitar el lloc històric Omogdae.

Hauries de Saber

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Jeonju

  • Autocar de Jeonju a Chungju per 15.300 i d’allí la idea és anar a Danyang.
  • Autocar de Gwangju a Jeonju per 6600.

Moure’t per Jeonju

  • Caminant

Dormir a Jeonju

  • Domir a la muntanya que hi ha a l’altre costat del carrer Girin-daero

Menjar

  • Hi ha Convenience Store per comprar noodles o pa i llaunes.

El que et fa estalviar diners

  • Es pot acampar.

Atractius turístics

  • Gyeonggijeon Shrine: Entrada 3.000 won.
  • Esglesia Catòlica de Jeondong

Deixa un comentari