• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 20, 2020

El Museo de Arte Hisponoamericano Isaac Fernández Blanco es troba a Retiro al Palacio Noel.

De Isaac Fernández Blanco ja en vam parlar al Museo Casa Isaac Fernández Blanco.

En situació

El senyor Isaac era un col·leccionista d’instruments musicals i d’art hispanoamericà de finals del s.XIX. El 1921 va donar la seva col·lecció a la municipalitat i així es va crear el primer museu de Buenos Aires. Anys més tard, la municipalitat va decidir unificar la col·lecció d’art hispanoamericà que hi havia al Palacio Noel amb la de Fernández Blanco i crear un únic museu.

Actualment, la idea es tornar a separar les col·leccions creant el Museo Casa ambientat en un casa del s.XIX i el Museo de Arte Hispanoamericano amb la col·lecció d’art que podem contemplar avui en dia i la sala dels instruments.

Museo de Arte Hispanoamericano Isaac Fernández Blanco

Entre la col·lecció podem veure objectes de plata, on destaca una filigrana de plata, un tècnica amb fabricació de fils del metall enganxats fins aconseguir un enreixat. Aquesta tècnica va ser desenvolupada pels bizantins i introduïda a Espanya pels àrabs. El museu també compta amb mobiliari del s.XVI al s.XIX, documents i llibres, gravats, objectes religiosos, ceràmica, representacions de parts de casa amb ceràmica Valencia, etc. A més a més hi podem veure una col·lecció de pintures de l’escola de Lima i diverses obres jesuítiques procedents de les missions.

Tampoc ens hem d’oblidar de parlar de l’edifici que conté el museu ja que per si mateix ja és espectacular. Es tracta d’una construcció neocolonial que recorda a les cases de Cusco, amb les columnes salomòniques i el frontis partit. El jardí que envolta la casa és una barreja entre jardí andalús i peruà que també val la pena de passejar.

Martín Noel fou un arquitecte argentí que visqué a principis del segle XX, quan tot Argentina mirava a Europa, a París especialment, volent-se deslligar de l’Espanya colonial. Contràriament hi havia gent que tractava de recuperar i difondre les tradicions espanyoles i Noel en va ser un dels principals propulsors. Amb el fi de protegir la tradició hispànica colonial va construir la seva casa, l’actual seu del museu, que es va inaugurar el 1922.

Hauries de saber

Museo de Arte Isaac Fernández Blanco_ Suipacha 1422. De dimarts a divendres de 14h a 19h i els dissabtes, diumenges i festius de 11h a 19h. Entrada: $5, dimecres i dijous gratis. Visita 1h.30

Deixa un comentari