• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 23, 2020

La Milla de los museos és un conjunt de 15 museus que uneixen els barris de Recoleta i Palermo. Una punta està a la Torre Monumental de los Ingleses i l’altra al Museo de Artes Plásticas Eduardo Sívori. Entre tots aquests ens trobem amb el Museo de Arte Popular José Hernández, al barri de Palermo.

Tots els museus de Palermo i més a la Ruta Completa per Palermo.

En situació

Un altre museu que forma part de la Milla és el Museo de Arte Decorativo i el volem nombrar en aquest post perquè precisament aquests dos museus són les dues cares del país. Tant en l’art com en l’edificiació. Tots dos museus es troben en el que va ser una vivenda familiar però els estils no poden ser més diferents.

Museo de Arte Popular José Hernández

El Museo de Arte Popular José Hernández promou l’art popular argentí en totes les seves expressions, des de pintura o escultura fins a artesanies. A les seves exposicions temporals hi podem veure sèries de fotografies, quadres o fins i tot la col·lecció de tres mates pel centenari. La part de col·lecció permanent està formada per artesanies dels segles XIX, XX i XXI on destaquen objectes urbans i rurals del dia a dia, cerimonials o simbòlics.

Els materials i les tècniques utilitzades també són d’allò més diverses on hi ha les artesanies populars, folklòriques i l’art modern. L’art popular pot ser alfarera, cuir, fusta, ossos, carabasses com els mates, plateria, màscares, instruments musicals, teixit, vidre, entre altres. També hi acostuma a haver fotografies de cultura popular argentina i de les diferents ètnies que formen el país.

Hauries de saber

Museo de Arte Popular_Avenida del Libertador, 2373. De dimarts a divendres de 13.00h a 19.00h i caps de setmana i festius de 10.00h a 20.00h. Entrada $10 $50. Dimecres gratis.

Deixa un comentari