Puigverd d’Agramunt és un municipi de la comarca de l’Urgell, a la província de Lleida amb 131 homes i 100 dones. Del total dels 231 habitants, només 27 són nens i nenes, 144 es troben en la franja d’edat dels 15 als 64 anys i la resta estan en edat de jubilació.

L’agricultura de Puigverd està molt centrada en el cultiu dels herbacis amb 977 hectàrees, de les 1067 que hi ha en total. Pel que fa a la ramaderia destaca l’explotació porcina amb més de 38.000 caps d’animals. Les dades són d’Idescat.

El poble està ubicat a la vall del Sió i per ell s’hi pot passar resseguint la ruta de les Peixeres del Sió que recorre alguns dels municipis de la Segarra i de l’Urgell.

Breu història per parlar al bar

A Puigverd d’Agramunt es van trobar restes d’època romana, que reforça la teoria de la torre romana de Castell d’Ossó. Anys més tard, va ser territori conquerit pel comte d’Urgell Ermengol IV, el qual el va cedir al llinatge de Puigverd per tal de repoblar-lo. El llinatge de Puigvert està vinculat amb Pere de Puigverd qui obtingué la població de Puigverd de Lleida per repoblar-lo.

Què visitar

El poble està emplaçat al tossal on hi ha el castell i al costat l’església de Sant Pere. El castell palau va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. L’església és un edifici d’estil neoclàssic del segle XVIII i seguint el carrer Sant Miquel, podem arribar a l’ermita de Sant Miquel. Un altre motiu per parar a Puigverd són les seves muralles, força restaurades, que realcen la importància de l’indret en el passat.

Quan visitar Puigverd d’Agramunt

La festa major del poble cau pel cap de setmana posterior a l’11 de setembre.

Quin racó t’agarada més de Puigverd? Ens pots explicar alguna anècdota del poble? Deixa’ns un comentari.

Deixa un comentari