La Xina agrada a tots els viatgers perquè és apta per tots els tipus de butxaques, per a tots els gustos de viatges i per a totes les inquietuds viatgeres.

Hauries de saber:

Pots viatjar de manera alternativa per la Xina

Els viatgers que busquen comoditats, les trobaran totes i més, des de menjar a restaurants occidentalitzats, fins a dormir en hotels o fins i tot hostels, passant per viatjar còmodament en diferents tipus de trens o en diferents classes dins d’un mateix tren.

Per la resta de preguntes pràctiques, us recomanem visitar Itinerari per la Xina.

Els viatgers motxillers de pressupost motxiller, estem de sort, a la Xina hi ha un parell de trucs que ens ajudaran a estirar el nostre pressupost i viatjar una temporada més.

Anem per parts, explicant els punts que preocupen a qualsevol motxiller i per tenir relació de preus recordem que al març del 2017 el canvi estava a ¥1 a 6,8 dòlars americans.

El truc del dormir

El tema del dormir, que possiblement és el més car del pressupost, us explicarem com ho vam fer nosaltres per no pagar per dormir, gairebé, cap nit a la Xina.

Per què vam buscar una alternativa a pagar per dormir, us preguntareu. Bàsicament perquè la mitjana per passar una nit era de 8 dòlars per persona, essent Erenhot el més barat i l’únic que vam pagar, a 6 dòlars per parella. Almenys això són els preus que trobàvem per Booking, bé el de Erenhot el vam trobar preguntant a la gent i tenim una excepció.

L’excepció a aquests preus va ser a Xi’an, on hi ha un hostel que et proposen dormir en una tenda de campanya que tenen instal·lada a la sala de les rentadores. La idea és bona, si bé, no és el més confortable, ja que a l’habitació és on també estenen la roba i tenen les finestres obertes per tal que la roba s’eixugui, o sigui que si hi vas en temporada d’hivern, fa fred.

Però ja sabem que comoditat i preu no van mai de la mà i el fred amb una manta més o dins del vostre sac de dormir, es pot passar. El lloc no és gaire recomanable perquè el porten uns nois joves, més pendents de jugar a videojocs que de netejar i gestionar però això sí, l’ambient és ben distes.

El Hostel Hua Qiu Ku és apte per aquells viatgers motxillers que viatgen més que fan de turistes. Ah, no us fixeu en el maps.me perquè està mal marcat, localitzeu-lo al google.maps.

Aquí hem de dir alegrement que el Couchsurfing funciona i molt bé, sobretot en les ciutats petites on la gent et tracta com un més de la família, essent un molt bon moment per aprendre del dia a dia xinès.

El que sí que hem de dir que fer Couchsurfing a la Xina és molt recomanable perquè podreu fer un bon intercanvi cultural. Però, com hem comentat anteriorment, encara tenim una manera més barata de dormir, que el Couchsurfing, on tot i ser gratuït sempre és millor que hi arribis amb algun regalet i o cuinis alguna cosa.

Menjar un dels punts forts

Parlant de menjar, a la Xina, tampoc hi ha problema. Si ets dels que no t’agrada tastar el menjar local a tota ciutat trobaràs algun restaurant de menjar ràpid occidentalitzat, sigui hamburgueses o pollastre. Si ets dels que t’agrada menjar coses del país, pots trobar restaurants per tots els preus i sobretot gaudir del menjar del carrer.

Restaurants amb la taula rodona de vidre damunt de la taula que gira i et van portant plats i plats i més plats o restaurants on demanes un plat per menjar.

En aquest cas les opcions més econòmiques són els arrossos però sobretot les sopes de noodles. La majoria de llocs no parlen anglès, per tant us haureu d’aprendre els caràcters xinesos per a arròs cuit i per a noodles, i així sabreu en quina columna heu de buscar el que volgueu menjar. El que passa és que segons el tipus de noodle, es diu d’una manera o d’una altra.

A més a més, els acomapanyaments també varien i no a tot arreu escriuen igual. Si sou fins menjant, apreneu-vos els caràcters dels ingredients que no us agradin i la resta ja és sorpresa.

Si encara vols menjar més barat o fas el truc de dormir gratis, t’agradarà saber que pots trobar noodles instantanis per 3, és a dir, menys de mig dòlar i que a les estacions de trens hi ha aigua calenta per poder escalfar. Així que si portes el teu tupper, la cosa et sortirà molt barata i si no, doncs per uns pocs iuans més compres els que van amb pot.

Pels viatgers pràctics

Per la internet i per carregar els dispositius electrònics hi ha dos llocs bàsics, els restaurants de menjar ràpid i algunes estacions de trens. En el primer cas, moltes vegades us haureu de registrar amb un número de telèfon xinès però sempre hi haurà algú disposat a dir-vos el seu.

Aquí internet és molt barat, així que si voleu comprar un número xinès no és una mala idea tot i que heu de saber que necessitareu VPN, és a dir una xarxa virtual privada, ja que hi ha moltes pàgines web restringides.

Però que no “pandaelcúnico” amb Ctrip i Wechat teniu tot el que necessiteu per viatjar per la Xina.

Pel que respecta als banys i al paper de WC se’n troben de públics pel carrer i gratuïts, però generalment són una latrina i sense paper. On sí que hi ha paper i en poder estoquejar és als restaurants de cadenes de menjar ràpid.

L’aigua podeu beure de les que hi ha les estacions de trens o comprar botelles per ¥4 i 5, menys d’un dòlar. Als hostels, trens i a les estacions de trens hi ha aigua calenta per preparar-se els noodles, el té i el cafè.

Les entrades turístiques

Les entrades als llocs més turístics no són gens econòmiques, per exemple a la Ciutat Prohibida de Pequin costa ¥30, uns 5 dòlars, però no és gaire recomanable. Als Guerrers de Xi-an costa ¥150 i a les Coves de Luoyang ¥100, és a dir, 25 i 16 dòlars respectivament. Estranyament anar a la Muralla Xinesa és relativament barat, ¥40.

El resum de Fuet i Mate

Anem a la gràcia de l’entrada motxillera d’avui: el truc per dormir sense pagar i viatjar. A Com moure’t per la Xina ja vam avançar una mica aquesta part, la clau és saber dues coses. La primera és que les estacions de trens no tanquen a la nit i la segona és que l’edifici de les sortides té aigua calenta per preparar els noodles i molta gent.

Què és lo bo de què hi hagi molta gent, doncs que en veureu molts dormint i el millor és que com que hi ha tanta gent, podeu estirar-vos a terra, en lloc de dormir incòmodament en unes cadires. Agafeu el vostre aïllant i sac de dormir i a dormir fins que surti el tren.

Que resulta que el viatge que fareu només dura unes dues o tres hores; cap problema, agafeu el tren que arribi al pròxim destí cap a les 6.00 del matí i així, des del vespre fins a l’hora de sortida del tren us podeu esperar a l’edifici de sortides de l’estació de tren i qui diu esperar, diu dormir. Així estalviareu molts diners que us serviran per seguir viatjant.

Ah, el tema que preocupa a molta gent, la dutxa. Si és estiu, potser es complica una mica, però a l’hivern, que gairebé no se sua pel fred, doncs una botella d’aigua i cap al bany. Allí us poseu en un compartiment individual i us higienitzeu i de tant en tant passeu una nit en un hostel barat com el de Xi’an o una casa fent Couchsurfing i llestos.

Que sembla que no n’hi ha per tant, quan posem l’entrada d’aquest truc en particular, mostrarem els números i mostrarem què vam poder fer extra, amb els diners que ens vam estalviar en no pagar per dormir a la Xina.

Aquests són alguns dels secrets de viatjar motxillerament, com estirar el teu pressupost per 6 mesos en un any. Cada país té els seus secrets i per això, des de Fuet i Mate, volem compartir amb vosaltres el que no vam trobar a cap altre blog d’internet. Teniu algun secret mes de la Xina?

Deixa un comentari