• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 21, 2020

La visita per San Telmo i de fet per Buenos Aires, seria incompleta sense visitar el Museo Histórico Nacional.

El Museo Histórico Nacional és un d’aquells museus que a Fuet i Mate anomen “Dos Ocells d’un tret“.

Tot que el has de saber per visitar San Telmo, a la Ruta Completa per San Telmo.

En situació

El Museo Histórico Nacional es troba dins del Parque Lezama, a San Telmo, però en realitat l’edifici que ocupa el museu era la casa de la família Lezama i l’actual parc era el jardí familiar. José Gregorio Lezama era un terratinent salteny que arribat a Buenos Aires va comprar una quinta situada a prop del riu per poder d’aquesta manera controlar el comerç que en aquells temps arribava per mar.

Desprès de la mort de Lezama, la seva vídua va vendre el terreny a la municipalitat, el 1897, amb la condició que el jardí fos un parc per gaudir-ne tota la ciutat i la seva casa fos la seu d’un museu. Així que seguint les condicions de la venta, la seva casa es convertí en el Museo Histórico Nacional d’Argentina.

Museo Histórico Nacional

Un museu amb un valor històric inigualable, parteix amb la Revolución de Mayo, explica la batalla de Obligado, s’hi pot veure una rèplica de l’habitació de San Martin a Boulogne Sur Mer i actualment té dues sales amb exposicions temporals on es van mostrant la infinitat d’objectes que disposa el museu, los Tesoros del Museo. La idea es modernitzar la col·lecció i anar des dels primers pobladors del que avui coneixem com Argentina fins als dies contemporanis.

Algunes de les joies que es poden contemplar actualment és la bandera que creà Belgrano, coneguda com la Macha o les butlletes que s’entregaren per convocar a tota la població al Cabildo Abierto del 25 de maig de 1810. També hi ha una rèplica del sable que San Martin entregà a Rosas o una de les banderes utilitzades sota el govern de Rosas que els francesos havien guanyat durant el bloqueig marítim que començà el 1845 o fins i tot una màquina infernal i aquí deixo obert el misteri.

Hauries de saber

Museo HistóricoNacional_Defensa 1600. Obert de dimarts a diumenge de 11 a 18h. Gratis amb bono contribució de $5-10. Visita 1h

This Post Has 2 Comments

  1. Laia

    homeeee doncs aixo no es just, ara ens quedem amb la curiositat??

    1. fuetimate

      Així ja saps on anar quan tornis a Baires 🙂

Deixa un comentari