Puigverd de Lleida és un municipi del Segrià, a la província de Lleida. Les dades d’Idescat mostren que la població censada el 2019 era de 1.355 persones, concretament 701 homes i 654 dones. Si ens fixem en l’estudi per grups d’edat, tenim que entre els 0 i els 14 anys hi ha 199 habitants, entre els 15 i els 64, 881 i que 275 tenen més de 65 anys.

Si seguim analitzant les dades d’Idescat veiem que l’economia del municipi és fortmanet agrícola amb 802 hectàrees dedicades al conreu, principalment als herbacis i als fruiters i en menor mesura a l’olivera.

ruta per puigverd de lleida al segria

Per la part de la ramaderia destaca la cria d’aviram, amb 42.002 caps censats el 2009 i 7.480 de porcins. També hi ha unes 350 ovelles.

Descobreix Puigverd de Lleida, al Segrià, un poble autèntic.

Amb la Ruta Completa pel Segrià podràs preparar la ruta al teu gust.

Breu història per parlar al bar

Pere de Puigverd es va quedar aquest territori després de la reconquesta musulmana. El 1201 Guillem de Cervera van donar algunes cases situades a Puigverd als homes de la Torre de Sentmenat.

Què visitar a Puigverd de Lleida, al Segrià

L’església parroquial està dedicada a Sant Pere i data del segle XVIII. La seva façana és senzilla, seguint l’estil classicitzant i un acabada amb un campanar.

esglesies del segria puigverd de lleida

L’església es troba a la plaça Major on també hi trobem algunes de les cases més antigues de la vila.

Als afores del poble queden les restes del Cementiri Vell on encara queden algunes lloses funeràries.

que visitar puigverd de lleida segria

Coses que no t’esperes:

Puigverd de Lleida té tres cementiris: el fosar de Sant Pere, el Cementiri Vell i el Nou. El més antic és el fosar de Sant Pere, que estava a prop de l’església parroquial.

Si anem direcció Torregrossa tenim una bonica ruta entre molins i restes de pobles abandonats com per exemple el Molí Massot o l’assentament de Sant Jordi.

El paisatge de Puigverd de Lleida

Pugiverd de Lleida és dels pocs pobles del Segrià que formen part de la catalogació paisatgística de la Plana d’Urgell, realitzada per l’Observatori del Paisatge.

Un bon lloc per per contemplar aquest tipus de paisatge és des del Mirador de la Serra. En aquest zona hi havia una pedrera, d’origen medieval.

rutes natura puigverd lleida

L’altre punt estratègic per tenir una vista de la zona és al Turó de la Pena on hi ha el dipòsit Macià. A més a més, aquest dipòsit d’aigua és un dels primers que es van construir en formigó armat de Catalunya i porta el nom del seu projector, Francesc Macià.

paisatge i rutes segria

Aquest treballava com a enginyer per l’exèrcit espanyol construïnt ponts, ferrocarrils i telègrafs.

Quan visitar Puigverd de Lleida

Una de les festes més celebrades del poble és la Llegenda de Sant Jordi, el Drac i la Princesa que es celebra, des del 2006, el cap de setmana anterior al 23 d’abril. D’entre les altres moltes activitats que organitzen, la festa major queda per l’últim cap de setmana de juliol.

descobreix el segria

Et deixem l’enllaç al web de l’ajuntment de Puigverd de Lleida, d’aquesta manera pots consultar l’agenda facilment.

Ets de Puigverd de Lleida, al Segrià? Tens algun altre racó per mostrar-nos i compartir? Si no coneixies el poble, que t’ha semblat? Deixa’ns un comentari amb les teves impressions.

Deixa un comentari