Sant Petersbrug és el reclam número 1 per visitar Rússia, però perquè quedar-te només amb aquesta ciutat? Et presentem el nostre itinerari per Rússia, amb els trucs per fer un viatge més econòmic i una mica menys guiri i a més a més, hi adjuntem aquesta ruta completa per visitar Rússia amb tot el que necessites.

itinerari per Russia

Rússia té molt més per descobrir que Sant Petersburg i Moscou i fins i tot aquestes ciutats tenen molts més racons dels que ensenyen les guies de turisme.

Descobreix la Rússia autèntica.

Viatjar amb tren, moure’t per lliure, conviure amb russos, etc. passeja’t per Rússia i fes un viatge únic amb aquest itinerari per Rússia.

Tot el que necessites pel teu itinerari per Rússia

Idioma

El primer que has de saber, si vas a Rússia, és que parlen rus i escriuen amb ciríl·lic. Així, que si no saps rus, com a mínim hauries de saber la correlació entre el seu alfabet i el nostre perquè vulguis que no, ajuda.

Hi ha gran força paraules, que si les aconsegueixes llegir, és a dir, pronunciar, et recordaran a paraules nostres i això t’ajudarà a moure’t de manera turística. No funciona sempre però una mica ajuda.

A Sant Petersburg, molts carrers estant escrits amb els dos alfabets però a Moscou i a altres ciutats, la cosa es complica i només hi trobareu ciríl·lic, com a norma general.

El mateix passa amb les parades de metro i estacions de tren. El principal conflicte el tenim amb els mapes turístics, que estan escrits per turistes i moltes vegades no tenen la corresponent paraula amb ciríl·lic.

Els russos no es caracteritzen per parlar gaire anglès, més o menys, al nivell de Catalunya, és a dir, fora dels llocs turístics es complica i fins i tot, als llocs turístics no és sempre fàcil. De la mateixa manera que passa a Catalunya amb el català, si parles una mica de rus, els faràs els més feliços del món i marxaràs de Rússia, amb la sensació de que no són ni tan freds, ni tan mal educats, ni estan tan enfadats com la gent creu.

Requisits d’entrada a Rússia

Per entrar al país, els catalans i els espanyols necessitem visa, als argentins no els en cal. La validesa és de 30 dies i comença a córrer el dia que dius que entres al país. El consolat de Barcelona té sistema de gestió de visa exterioritzat. A la pàgina web podeu trobar tota la informació necessària i responen ràpidament els correus electrònics.

guia completa per visitar russia

En línies generals (2017), es necessita una carta d’invitació, que la fa la persona a la que aneu a veure o l’allotjament que reserveu. També necessitareu una assegurança de viatge amb alguna de les oficines que estan habilitades.

L’oficina de tramitació ofereix, per un cost addicional al del visiat, una assegurança de viatge i també fa la carta d’invitació, en aquest cas heu d’afegir-hi, per escrit, l’itinerari que realitzareu.

Punts d’entrada a Rússia

Per entrar i sortir del país, es pot fer, a part de per algun dels seus aeroports internacionals, per terra. El nostres cas vam entrar per terra, amb un autobús que feia la ruta des d’Estònia fins a San Petersburg. El cas de sortir va ser una mica més complicat, per això hem escrit una entrada apart: 4 dies per travessar una frontera.

Entrar i Sortir de Rússia i el famós Registre de Visa.

S’ha de tenir en compte, pel cas de la sortida, el famós Registre de Visa, també hem volgut dedicar-hi una entrada amb la nostra experiència, ja que ens va ser molt difícil trobar informació actualitzada per internet i en persona, fins que no vam anar a Immigració i ens vam poder fer entendre, ens va costar lo nostre.

Assegurança de viatge

Ja hem comentat que és obligatori portar assegurança de viatge per aconseguir la visa per visitar Rússia. Nosaltres en portàvem i ens va anar d’allò més bé, perquè als 2 dies d’entrar a Rússia a mi se’m va fotre un dit com el de ET.

El dit de ET

No portàvem IAIT Seguros, també us dic la veritat, però ara hem vist que és força bona també i a més a més, Fuet i Mate hi tenim una col·laboració on si contractes l’assegurança a través del nostre enllaç, tindràs un 5% de descompte i nosaltres ens emportem una comissió.

Iati seguros

IATI Seguros ofereix assegurances per tots els gustos. Si només vols anar un cap de setmana llarg, tens l’assegurança d’escapada, si vols fer un viatge motxiller, tens una assegurança al teu estil i fins i tot, si t’hi arribes amb furgoneta, ara també tenen una assegurança per tu.

Moneda

La moneda oficial és la rubra, que al febrer del 2017 estava 60 rubres, 1 euro. Tenen monedes i bitllets. Et convé més canviar a Rússia que a Catalunya, si de cas, fes un canvi mínim d’euros al teu banc, però la resta a les cases de canvi russes, el canvi és molt millor. Moltes vegades no et demanaran cap document, ni tan sols el passaport.

moneda per russia

No sé com va el tema de les targetes, nosaltres sempre vam pagar en efectiu i mai vam tenir cap problema en les cases de canvi.

Com sempre, recompta els diners davant de la persona que te’ls ha entregat, si hi ha cua, no passa res, que esperin.

Electricitat i aigua

Els aparells electrònics catalans es poden endollar perfectament al corrent sense cap adaptador.

Als hostels hi ha aigua filtrada, per tant no cal comprar-ne d’embotellada. Només cal que tingueu una botella o un termo per recarregar. En cas d’anar-hi a l’hivern, on les temperatures són tan baixes com us heu imaginat, es recomanable portar un termo i escalfar aigua calenta, així podreu beure té i entrar una mica en calor.

Moure’t per Rússia

Per moure’t pel país, el millor és el tren però per a distàncies curtes, a vegades és més ràpid l’autobus. Als trens hi ha aigua calenta per poder-te escalfar les noodles o fer-te un té o cafè. També passen continuament els cambrers del tren per vendre menjar. Un altre mitjà que funciona molt a Rússia és el Blablacar, un sistema per compartir cotxe.

Les comoditats del teu itinerari per Rússia

No cal comprar paper de WC, però si que et fan pagar per entrar a banys públics, com els de les estacions (10-30p).

Per poder connectar-te a les xarxes obertes de wifi gratis has de posar un número de telèfon perquè t’enviïn un codi. I el pitjor de tot, és que moltes vegades, aquest número només pot ser rus. Per cert, al metro de Moscou, dins dels vagons hi ha wifi i aquí sí que us podeu connectar amb el vostre mòbil català.

Gastronomia de Rússia

El menjar no ho sabem perquè gairebé cada dia vam cuinar als hostels. Però hi ha les cantines on es pot menjar per pocs diners, per exemple una borsch per 40p. Preu mitjà d’un cafè als bars 60p, un te 40p. Si aneu amb pressupost de “cuinar”, les papates i la col són realment barates, mentre que la carn és cara. Una bona opció són les aletes de pollastre i les sardines en llauna.

Què menjar a Rússia

Rússia té una gastronomia força curiosa, però també és lògic tenint el país i el clima que tenen. Així que posa les patates i la col a la teva dieta.

que menjar a russia

Hi ha molts russos que viuen en hostels, així que només cal que mireu una mica que cuinen ells i copiar, menjar local i a bon preu! Curiosament a molts hostels no tenen fogons per cuinar, cuinen amb microones o amb robots de cuina.

Allotjament a Rússia

Nosaltres ens vam allotjar a Hostels o cases particulars. La curiositat dels hostels, com hem comentat, és que hi ha molts russos que hi viuen, per tant, ja és una manera de fer l’intercanvi cultural.

Estigueu atents a les ofertes de Booking, nosaltres en vam trobar a 1€ la nit!

Més informació pel teu itinerari per Rússia

 • A Rusalia, aquí podreu trobar informació turística, cultural i enllaços a webs oficials, com la dels trens. Sense cap mena de dubte, la nostra millor amiga a Rússia.
 •  A Rusmuseum aquí hi ha la informació actualitzada dels museus i palaus per visitar.
 • La pagina oficial de turisme de Rússia. Per veure la pàgina oficial de cada ciutats, entreu al post de Fuet, mate i Arròs, de cada ciutat en particular i aneu a l’apartat Haurieu de Saber, al final de tot.

El nostre itinerari per Rússia

Nosaltres vam passar més temps del que ens hagués agradat a Sant Petersburg, per culpa del meu dit d’ET, per això aquí us deixem que el que personaltres seria un itierari ideal per Rússia en dues setmanes.

itinerari per russia

4 dies a Sant Petersburg (un dels dies és per visitar l’Hermitage) i 1 dia per fer un dels palaus de les afores. Anar a Novgorod pel matí, passar el dia i agafar el tren que viatja cap a Moscoú per la nit (hi ha l’opció de llit). Estar tres dies a Moscoú. Dedicar 2 dies a fer una part de l’anell d’or o 4 dies si es fa complet.

La nostra ruta per Rússia va ser: Sant Petersburg-Novgorod-Moscou-Rostov-Yaroslav-Sergei Posad-Moscou-Kazan-Expedició de 4 dies cap a la frontera mongola. En Total 30 dies (en aquest cas en vam quedar més dies dels previstos a Sant Petersburg i a Moscú per un problema personal, el que va reduir la nostra ruta però a la vegada vam gastar menys en transport)

Les Despeses del nostre itinerari per Rússia

Sant Petersburg (9 dies. Ideal: 5 dies, si es fa palaus de les afores)

 • Entrar a Sant Petersburg: 20€ autocar directe d’Estònia a Sant Petersburg. Surt a les 21.45h de Tallin i arriba a les 5.00 del matí a Sant Petersburg (més una hora de diferència pel canvi d’horari).
 • Dormir a hostel: habitació compartida una mitja de 200p/persona (3€) però es poden trobar ofertes. Nosaltres vam dormir per 90p/persona (1,5€) i sincerament, va ser el millor hostel dels 3 que vam estar a la ciutat. Busca a Booking.com, no reservis mai per més de dues nits i estiguis disposat a moure’t de hostel. Les ofertes a Booking.com són reals. La mitjana de F&M: 2€ per persona i dia.
 • Menjar: a les cantines es pot menjar per 40p (menys de 1€). La mitjana de F&M: 1.25€ per persona i dia (el secret: cuinar)
 • Transport Urbà: el metro costa 45p (menys de 1€).
 • Entrades turístiques: la majoria a partir de les 300p (5€)
  Hermitage: 600p
  Museu Rus: 450p

Novgorod (1 dia. Ideal: unes hores aprofitant el viatge entre St.Petersburg i Moscou)

 • Entrar a Novgorod: Autocar de Sant Petersburg: 430p + 50p per motxilla. Surt a les 7:30
 • Dormir: no cal quedar-se a dormir, es pot agafar el tren nocturn que va cap a Moscú.
 • Menjar: comprar al mercat local per menys de 1 €.
 • Transport urbà: caminant a tot arreu.
 • Entrades turístiques: el motiu turístic per anar a Novgorod és anar al Kremlin.
  Kremlin: gratis
  Museu rus d’art: 200p

Moscou (14 dies. Ideal: tres dies i dues nits)

 • Entrar a Moscou: Tren de Novgorod a Moscou:693,10p surt a les 21:20 i arriba a les 5:15
  Tren Sergei- Moscou: 143p
 • Dormir a hostel: habitació compartida una mitjana de 270p/persona. Busca a Booking.com que contínuament hi ha ofertes. La mitjana de F&M: 4,3€ per persona i dia.
 • Menjar: menjar en restaurant és més car que a Sant Petersburg. La mitjana de F&M: 1.15€ per persona i dia (el secret: cuinar)
 • Transport urbà: el metro costa 55p (amb la targeta que es pot compartir i que val 50p, pagues 35p per viatge)
 • Entrades turístiques: el valor més baix comença a les 300p (5€)
  Kremlin: 500p
  Basil·líca de Sant Basili: 350p

Rostov (Unes hores. Ideal: unes hores)

 • Entrar a Rostov: Tren Moscou-Rostov que 611p surt a les 07:35 i arriba a les 10:08
 • Dormir: es pot agafar un bus cap a Yaroslav.
 • Menjar: tupper cuinat a Moscoú.
 • Transport urbà: caminant
 • Entrades turístiques:
  Kremlin: 50p

Yaroslavl (3 dies. Ideal: unes hores)

 • Entrar a Yaroslav: autocar Rostov-Yaroslav: 130p en surten cada hora.
 • Dormir Casa Particular per CS: ens vam quedar en una casa particular.
 • Menjar: menjar a casa particular, comprant al supermercat.
 • Transport urbà: autobús urbà 23p
 • Entrades: no vam visitar res que s’hagués de pagar entrada.

Sergeiyev Posad (Unes hores. Ideal: unes hores):

 • Entrar a Sergei Posad: Blablacar Yaroslav-Sergei Posad: 350p
 • Dormir: tren cap a Moscou
 • Menjar: tupper cuinat a Yaroslav
 • Transport urbà: caminant
 • Entrades turístiques: el Kremlin és gratuït.

Kazan (3 dies. Ideal:unes hores)

 • Entrar a Kazan: Tren Moscou-Kazan: 955,8p surt a les 23:38 i arriba a les 12:45
 • Dormir en hostel: 250p habitació compartida (4,2€). No és de la millor qualitat però és el que vem trobar més barat i va ser a través de Booking.com.
 • Menjar: comprar al supermercat. Mitjana de F&M: 2,5€ per persona i dia.
 • Transport urbà: autobus urbà per anar al hostel 25p, les coses turístiques estan totes al centre.
 • Entrades turístiques: el Kremlin és gratis

Anar a la frontera de Tsagaannuur-Tashanta des de Kazan amb Mongolia (4 dies)

 • Tren de Kazan a Novosibisk 2382,1p surt a les 02:03 i arriba a les 14:03 del dia següent (més de 24h). Al tren hi ha aigua calenta per “cuinar”.
 • Tren de Novosibisk a Biisk: 474,6 surt a les 18:12 i arriba a les 03:41
 • Autocar Biisk a Gorno Altaysk: 256p + 50 per motxilla. Surt a les 7:50 i tarda 2h.
 • Cotxe compartit de Gorno Altaysk a Kosh Agach: 1000p + 200p per motxilla. Surt quan està ple i tarda unes 7h.
 • Dormir Gorno Altach: 300p habitació doble amb bany compartit.
 • Pagar a un mongolià perque et porti a Olgii: 500p.

Ja estàs a Mongòlia, aquí comença una altra vida.

*si voleu alguna direcció de hostel on ens vam quedar o alguna cosa més concreta, contacteu amb nosaltres. No les escribim, més que res, perquè no ens paguen per fer-los publicitat ;P. A Rússia, on les temperatures de -15 C ens impedien acampar, sempre vam reservar per booking, hostelworld o agoda.

Aconsellem, que si heu d’estar molts dies en una mateixa ciutat, i no heu trobar una bona oferta, reserveu només per un dia, aneu a veure el lloc i si us agrada, arregleu el preu. Quan nosaltres hi vam estar, hi havia ofertes a Booking molt bones, cosa que ens va fer canviar de hostel diverses vegades.

 

Deixa un comentari