• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:agost 12, 2023

Avui, en aquesta ruta completa per Floresta, sí que et presentem un barri que no surt a cap guia turística.

Atenció al barri de Floresta. Reconec que no és el barri més bonic del món, i tampoc és un barri amb racons màgics, però sí que és un barri per aprendre l’estil de vida de Buenos Aires, l’autèntic, no el instagramero de Palermo.

Per descobrir Floresta segueix llegint ruta completa.

Floresta és un barri que no xafaràs mai, si estàs de turisme per Buenos Aires. I si hi vius, possiblement tampoc, a no sé què t’agradi molt descobrir la manera de viure de la gent.Però perquè no se t’escapi cap dels punts importants de Buenos Aires, pega un cop d’ull a Què visitar a Buenos Aires: 3 dies per Buenos Aires, tot practicant el #turismenoguiri.

En situació

Floresta és un dels barris no turístics de Buenos Aires. La seva llunyania del centre fa que no hi trobis cap guiri i precisament això és el que li dóna un encant especial. La Floresta és un barri 100% de la Buenos Aires actual: immigració, integració i tradició.

Els límits de Floresta són molt fàcils de resseguir. L’avinguda Segurola des de Juan Agustín Garcia fins a l’avinguda Directorio. I Directorio limita amb Portela, que desprès passa a dir-se Cuenca fins que xoca amb la Av.Gaona. Per tancar hem de caminar per Gaona fins a Joaquín V.Gonzàlez, que és qui tanca amb Juan Agustín Garcia.

Per fer-se una idea més ràpidament, Floresta limita amb Flores, Villa Santa Rita, Monte Cristo, Vélez Sarsfield i Parque Avellaneda.

A més a més, Floresta forma part de la comuna 10 amb Monte Castro, Vélez Sárfield, Versalles, Villa Luro i Villa Real.

Breu història per parlar al bar

Si has anat llegit les rutes completes per ordre alfabètic, ja has llegit que Flores era una zona que queda molt allunyada de la ciutat colonial. Si tens una mapa de la ciutat de Buenos Aires al davant, et pots imaginar que Floresta encara quedava més lluny.

En l’època colonial, per aquesta zona només hi havia llacunes que es formaven per les pluges i pel rierol Maldonado. Aquests terreny pròxims a les llacunes van atreure molts pescadors que finalment es van construir cases per passar-hi el cap de setmana.

El 1857 va passar per aquí el primer ferrocarril de Buenos Aires, el Ferrocarril Oeste de Buenos Aires. Amb la locomotora la Porteña es va aconseguir unir el centre de Buenos Aires amb els afores i a poc a poc, aquestes zones allunyades de la ciutat, van anar estant cada vegada més properes.

Què visitar per Floresta

Floresta és famós per un carrer: l’avinguda Avellaneda. En aquest carrer és munta cada dia un centre comercial a cel obert de roba de venda a l’engròs i al detall, a preus escandalosament barats, això sí, la qualitat també és escandalosament “barata”.

Sincerament, no és un dels barris més remarcables de la ciutat. Personalment, encara no hi he trobat l’encant especial, més enllà d’un lloc sense turistes i amb vida 100% autèntica. Però també és cert que hi ha altres barris amb aquestes característiques a Buenos Aires i que potser tenen algun encant més que Floresta.

Així i tot, no sigui dit que a Fuet i Mate no parlem de tots els barris de Buenos Aires. Continua llegint aquesta ruta completa per Floresta i a veure què trobes que t’interessi o que hi falta!

Parroquia Nuestra Señora de la Candelaria

La Parroquia Nuestra Señora de la Candelaria és un edifici d’estil neogòtic que es troba a la plaça Vélez Sarsfield.

En aquesta típica plaça de barri porteño podem veure-hi el pal de la bandera amb quatre figures de granit i bronze obra de l’escultor Luis Perlotti. Aquest nom ja t’hauria de començar a sonar, perquè passejant per Buenos Aires te’l trobaràs moltes vegades.

Qui és Luis Perlotti?

També hi ha una escultura d’Antonio Pujia anomenada Columna de la Vida. L’altre racó verd del barri és la Plaza ciudad de Udine.

Dels trens al futbol

El primer recorregut en tren que es va fer a Argentina fou el del 29 d’agost de 1857 quan la locomotora la Porteña va unir la Plaza del Parque, actual Plaza Lavalle on hi ha el Teatro Colón amb Floresta. El primer nom de l’estació era Floresta, però amb el 1888 es va canviar a Estación Vélez Sarsfield, que fou un advocat o polític del s.XIX coautor del Codi Civil de 1869.

Hauries de Saber:

Breu història dels ferrocarrils argentins

També es va anomenar així el club de futbol del barri, tot i que avui té la seu al barri Liniers.

Però possiblement el club més relacionat amb el barri és el Club Atlético All Boys on a la Avenida Alvarez Jonte, al 4100, tècnicament al barri de Monte Castro, hi ha la seu i el camp de futbol.

A comprar roba

Un dels carrers més famosos del barri és la Av. Avellaneda, ja que en el tram que passa pel barri i els carrers de la vora s’han convertit en un centre comercial a cel obert de l’estil del de Once.

Aquí pots comprar roba d’una qualitat més o menys igual a la de Once, però a molt millor preu. Tot i que s’ha de vigilar perquè la majoria de preus estan encarats a la venda a l’engròs. Hi ha algunes botigues que venen al minorista. És curiós perquè hi ha algunes botigues no et deixen emprovar la roba.

Hauries de saber per visitar Floresta

Si vols veure el barri en un dels moments de màxima esplendor, ves-hi el dissabte al matí i passa per Avellaneda. Això sí, motxilles al davant, pertinences de valor a casa i accent català dissimulat.

No gastis de més passejant per Buenos Aires. Passa’t per aquesta RUTA GRATIS (NO LOW COST) per Buenos Aires i deixa els diners a la butxaca.

Per Floresta hi he passejat diverses vegades, tot passant tant per les avingudes principals com per carrers secundaris i si bé té punts per ressaltar per fer la ruta completa per Floresta, tampoc he acabat de trobar-li l’encant particular. A tu que et sembla? Tens algun lloc per recomanar-nos o algun bar per descobrir?

Això sí, perquè no et perdis res dels imperdibles de Buenos Aires, però ho facis tot practicant el Turisme No Guiri, he fet una guia gratuïta, que et podràs descarregar si et subscrius al blog de Fuet i Mate. En aquesta guia gratuïta de Buenos Aires trobaràs els punts més destacats de la ciutat, però sempre amb una mirada diferent. A més, no cal que la imprimeixis, la deixes al mòbil i tens els enllaços directes a les entrades particulars de Fuet i Mate.

Tota la guia de coses per fer i visitar de Buenos Aires.

Deixa un comentari