• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 17, 2020

Avui sí que et presentem un barri que no surt a cap guia turística.

Vols descobrir Floresta, et deixem aquesta ruta completa.

Reconeixem que no és el barri més bonic però té un encant porteño que no et pots perdre.

Què fer i visitar per Floresta

En situació

Floresta és un dels barris no turístics de Buenos Aires i limita amb Flores, Villa Santa Rita, Monte Cristo, Vélez Sarsfield i Parque Avellaneda.

Breu història per parlar al bar

Si Flores era un barri que quedava als afores de la ciutat, Floresta encara més. En l’època colonial, per aquesta zona només hi havia llacunes que es formaven per les pluges i pel rierol Maldonado. Aquest terreny propens a les llacunes va atreure a molts pescadors que finalment es van construir cases per passar-hi el cap de setmana.

El 1857 va passar per aquí el primer ferrocarril de buenos aires, el Ferrocarril Oeste de Buenos Aires. Amb la locomotora la Porteña es va aconseguir unir el centre de Buenos Aires amb els afores i a poc a poc, aquestes zones allunyades de la ciutat, van anar estant cada vegada més properes.

Hauries de Saber:

De Floresta va sortir el primer autobus del a ciutat.

Tot i que avui, el punt exacte forma part del barri de Vélez Sársfield.

Què visitar per Floresta

Floresta és famòs per un carrer: l’avinguda Avellaneda. En aquest carrer es monta cada dia un centre comercial a cel obert de roba de venta al major i al menor a preus escandalosament barats (preu-qualitat).

Per ser sincers, no és un dels barris més remarcables de la ciutat, ni tan sols us diriem que hi passegeu per veure una altra Buenos Aires però si tot i així, teniu ganes de sortir fora de les guies guiris, us deixem la nostra ruta completa per Floresta.

Parroquia Nuestra Señora de la Candelaria

La Parroquia Nuestra Señora de la Candelaria és un edifici d’estil neogòtic que es troba a la plaça Vélez Sarsfield.

En aquesta típica plaça de barri porteño podem veure-hi la pal de la bandera amb quatre figures de granit i bronce obra de l’escultur Luis Perlotti i una escultura d’Antonio Pujia anomenada Columna de la Vida. L’altre racó verd del barri és la Plaza ciudad de Udine.

Dels trens al futbol

El primer recorregut en tren que es va fer a Argentina fou el del 29 d’agost de 1857 quan la locomotora la Porteña va unir la Plaza del Parque, actual Plaza Lavalle on hi ha el Teatro Colón amb Floresta. El primer nom de l’estació era Floresta però amb el 1888 es va canviar a Estación Vélez Sarsfield, que fou un advocat o polític del s.XIX coautor del codi civil de 1869.

També es va anomenar així el club de futbol del barri, tot i que avui té la seu al barri Liniers. Però possiblement el club més relacionat amb el barri és el Club Atlético All Boys on a la Avenida Alvarez Jonte, al 4100, tècnicament al barri de Monte Castro, hi ha la seu i el camp de futbol.

A comprar roba

Un dels carrers més famosos del barri és la Av. Avellaneda ja que en el tram que el creua i els carrers de la vora s’han convertit en un centre comercial a cel obert de l’estil del de Once. Aquí pots comprar roba d’una qualitat igual o superior a la de Once i a molt millor preu. Vigileu perquè la majoria de preus estan al majorista i a algunes botigues no et deixen emprovar la roba.

Extra Extra: GRATIS

Si viatges amb pressupot motxiller per Buenos Aires estàs de sort. Fuet i Mate hem preparat una RUTA GRATIS (NO LOW COST) per Buenos Aires.

Floresta és un barri que l’hem passejat en diverses ocasions però mai ens ha acabat d’encandilar. A tu que et sembla? Tens algun lloc per recomanar-nos o algun bar per descobrir?

Tota la guia de coses per fer i vistiar de Buenos Aires.

Deixa un comentari