• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 17, 2020

Villa Urquiza serà un dels pròxims de moda de la ciutat de Buenos Aires per la gent que no li agrada la moda. El barri té de tot.

T’expliquem tot allò que hem descobert passejant i preguntat.

Amb la ruta complet aper Villa Urquiza, et semblarà que has nascut al barri.

Què fer i visitar a Villa Urquiza

En situació

Villa Urquiza és un d’aquells barris ideals per viure-hi, ja que estan fora de la zona turística però tenen de tot, una avinguda que li dóna el moviment, el metro que amb vint minuts et porta al centre de la ciutat, un passeig comercial ple de botigues de roba, botigues de les de tota la vida i bars emblemàtics, teatres, restaurants i carrers estrets amb cases baixes i veïns de tota la veida.

Villa Urquiza és veí de Saavedra, Colgham, Belgrano, Villa Ortúzar, Parque Chas, Agronomia i Villa Pueyrredon i els seus límits estan marcats per Avenida De los Constituyentes, La Pampa, Avenida Doctor Rómulo Naón, Avenida Monroe, les vies del tren, Estomba, Franklin D. Roosevelt, Tronador, Avenida Congreso, San Francisco de Asís, Núñez, Galván i Avenida Crisólogo Larralde.

Breu història per parlar al bar

El barri comparteix història amb molts dels barris de la zona nord i oest de la ciutat, el ferrocarril, però en aquest cas és una mica diferent. L’empresa Las Catalinas tenia l’objectiu de reomplir una zona de la ciutat que s’innundava constantment, per això va comprar uns terrenys, coneguts com las Lomas Altas per tal de poder portar material per omplir el terreny que avui ocupa L.N.Alem i Paraguay. Així, que la mateixa empresa va contruir cases per als treballadors que s’havien de traslladar en aquella zona aïllada de la ciutat i a més a més, s’hi va constuir la seva casa el propietari de l’empresa, Francisco Seeber.

Quan l’obra es va acabar, van decidir dividir el terreny en lots i vener-los gràcies a l’arribada del ferrocarril de l’oest. La zona es va anomenar Villa de Las Catalinas. El ferrocarril hi va arribar el 1889 amb una estació entre les actuals Monroe i Bauness i aquest va ser el punt de partida del creixement del nou barri, que el 1896 ja tenia una de les seves esglésies, Nuestra Señora del Carmen. Molts dels treballadors del l’empresa que s’havien instal·lat allí eren de Entre Ríos i per això van promoure que el nou barri recordés a Urquiza, passant-se a anomenar Villa Urquiza, el 1901.

Què visitar a Villa Urquiza

La plaça principal és la Plaza Echeverría, recentment restaurada, on hi podem veure un monument al qual fou president d’Argentina i que porta el nom del barri, Justo José de Urquiza. Els terrenys per construir la plaça van ser donats per Seeber, el 1894, amb la intenció de donar a la nova vila una zona on els seus veïns es poguessin reunir.

El monument de Uriquiza estava ubicat a l’avinguda Alvear amb Pueyrredón però el 1942 es va mudar a aquest plaça després d’una sol·licitud encapçalada per Manuel Canicoba. L’autor de l’obra fou l’escultor argentí Pablo Tosto i data de 1936, és de granit rosa i vol recordar tant al caudillo com als rius Paraná i Uruguay.

Fer un cafè a Villa Urquiza

El bar emblemàtic del barri, declarat bar notable, és el Café de la U. que es troba davant de les vies del tren i de la Parroquia de Nuestra Señora del Carmen, que és la patrona de Villa Urquiza. A Triunvirato 4440 hi ha el Cine Teatro 25 de Mayo que avui forma part dels teatres de la ciutat, com el San Martín i que per tant hi podem veure obres a uns preus més que assequibles.

El teatre va obrir les seves portes a la dècada de 20 per iniciativa d’un grup d’empresaris del barri.

Extra Extra: GRATIS

Què el teu pressupost no limiti els dies que estaràs per Capital, els de Fuet i Mate hem preparat una RUTA GRATIS (NO LOW COST) per Buenos Aires.

Tens previst passar més dies per Buenos Aires, descobreix tot el que pots fer a la ciutat més important de l’Argentina. Hem preparat una guia completa de Buenos Aires separant per barris.

Explica’ns què t’ha semblat tot plegat? Tens algun altra racó de Villa Urquiza per explica’ns? Deixa’ns un comentari.

 

Deixa un comentari