​Himeji (姫路) és una ciutat de la prefectura de Hyogo, a la regió de Kansai. El motiu principal per visitar Himeji, al Japó, és el seu castell, el qual, juntament amb el Matsumoto i el de Kumamoto, és un dels pocs castells originals que queden al Japó.

Himeji té servei de bicis gratuït.

Visitar Himeji ha d’estar a la teva ruta pel Japó. Què més has de visitar? llegeix-te el nostre itinerari pel Japó i surt de dubtes.

Himeji, castell emblema del Japó

Si al castell de Matsumoto l’anomenen el castell Corb, pel seu color negre; el de Himeji és l’oposat, és el castell Martinet Blanc pel seu color blanc.

Aquest castell és una mostra de l’arquitectura de fusta japonesa del s.XVII i un exemple d’arquitectura defensiva amb un conjunt de 83 edificis units entre ells mitjançant sistemes de protecció amb muralles, passadissos, portes secretes, etc. per tal de garantir la defensa del castell.

També destaca el sistema d’aigua potable, que va arribar a tenir 33 pous a l’interior del recinte del castell per evitar l’enverinament des de l’exterior en cas d’atac. A l’interior del castell també està tot pensat per la defensa, com les petites finestres per disparar o les pedres que hi ha a les cantonades del primer pis per controlar i disparar en cas que algú trepes la paret.

que visitar Himeji japo

El castell com a tal data del segle XVI i va funcionar com a centre de domini feudal fins al 1968 quan es va implementar un nou sistema de govern nacional. Els orígens però, són de 1346, de l’era Nanbukucho, quan es va construir una petita fortificació que es va ampliar posteriorment.

Hauries de Saber:

Tot el que necessites per entendre els castells del Japó

Un punt decoratiu de moltes construccions japoneses, incloent-hi els castells, són les teules, que s’anomenen Shachi. Moltes vegades tenen forma de peix o altres animals, amb la creença de protecció i guardians. En el cas del castell de Himeji en podem trobar una amb una creu.

També els patrons decoratius de les rajoles tenen un significat particular. En aquest cas, per evitar els incendis. I potser funciona, ja que durant la Segona Guerra Mundial el castell va ser bombardejat però, per sort, no el va afectar cap bomba.

La distribució a l’interior de la torre principal del castell és semblant a la de Matsumoto, sales d’emmagatzematge d’aliments i municions, sales preparades per la defensa amb finestres estratègicament distribuïdes i sales per preparar les tècniques defensives.

castell Himeji japo

Al recinte del castell s’hi accedeix per la porta Otemon i el pont Sakuramont, cap dels dos originals.

Si quan has passat el punt on et tallen l’entrada, allí on hi ha el llac a la dreta i un mapa a l’esquerra, has tirat recte, hipnotitzat pel castell; abans de marxar, torna-hi però ara vés cap a l’esquerra. El camí porta a una sala d’exposicions ubicada a la muralla del castell. L’exposició està dividida en tres etapes: la història del castell i construcció, la seva reconstrucció i la vida a l’interior.

El 1993 la UNESCO el va declarar Patrimoni de la Humanitat.

L’entrada del castell costa 1000¥ i per 40 ¥ tens l’entrada combinada amb el jardí Kokoen, just al costat. Aquest jardí data del 1992 però segueix l’estil dels jardins de l’època Edo. De fet, està dividit en nou jardins diferents entre ells. Per tant, per només 40¥ més, és una bona opció per veure “molts” jardins japonesos.

jardins Himeji japo

Si encara teniu ganes de seguir pagant, podeu anar fins al turó Shosha on hi ha el conjunt de temples de Engyoji, amb més de 1000 anys d’antiguitat. Aquí es van rodar escenes de la pel·lícula de l’Últim Samurai. L’entrada al recinte costa 500¥.

Hauries de saber per visitar Himeji

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Himeji

 • Kanazawa a Himeji passant per Tòquio: amb el passe de WillerExpress surt un autocar de Kanazawa a Shinjuku Station South Exit a les 22:45 i arriba ales 06:30. De Toquio cap a Himeji surt de Tokyo Station Kajibashi parking lot a les 22:00 i ariba ales 08:20.
 • Himeji a Kobe: Tren per 960¥.

Moure’t per Himeji

 • El castell i el jardí estan a uns 15 minuts caminant des de l’estació de trens i autobús, seguint una línia recta.

Dormir a Himeji

 • Visitar el castell i el jardí ens portarà un matí. Per la tarda podem anar amb tren a Kobe.

Menjar

 • Hi ha Convenience Store per comprar noodles o pa i llaunes.

El que et fa estalviar diners

 • A l’oficina d’Informació i Turisme, que està a l’estació de trens, et deixen bicicletes gratis.
 • Es pot anar a Himeji des de Tòquio amb un autobús nocturn i utilitzant el pase de WillerExpress.
 • Al castell hi ha visites guiades gratuïtes en anglès, realitzades per voluntaris. Pregunta quan compris l’entrada.
 • L’entrada del castell costa 1000¥ i per 40 ¥ tens l’entrada combinada amb el jardí Kokoen, just al costat.

Atractius Turístics

 • Castell de Himeji: obert de gener a abril i de setembre a desembre de 9.00 a 16.00 i la resta de l’any fins a les 17.00. Entrada 1000¥, 1040¥ convinada amb el jardí Kokoen.
 • Jardí Kokoen: obert de 9.00 a 18.00 i de setembre a mitjans d’abril fins a les 17.00. Entrada 300¥ o 1040¥ combinada amb el castell.
 • Conjunt de temples de Engyoji: obert de 8.30 a 18.00. Entrada 500¥.

Tenies el castell de Himeji a la teva llista per visitar el Japó? Ja hi has estat? Deixa’ns les teves impressions en un comentar i si has visitat més coses, explica’ns-les!

Deixa un comentari